2014. május 13., kedd

Mittó Gábor XIX. kerületi rendőrkapitány, aki a sporteseményekért felelős a BRFKnál

FSZSZ: Nem vagyunk fizetett szurkolók!

Berki Krisztián állításával szemben nem a rendőrség nyomására vezeték be az úgynevezett "szurkolói kártyát" az FTC hazai mérkőzésein - állítja a Ferencváros Szurkolók Szövetsége. A szurkolók tiltakoznak az ellen is, hogy a szombati paksi mérkőzésre kizárólag Budapesten lehet jegyet vásárolni, ezáltal sok vidéki fradista számára lehetetlenné téve, hogy kedvenc csapatát biztassa a mai meccsen.
A szervezet képvielői március 17-én egyeztettek Mittó Gábor XIX. kerületi rendőrkapitánnyal, aki a sportesemények biztosításáért felelős a BRFK-nál. Mittó a szurkolóknak is megerősítette a közelmúltban tett nyilvánis kijelentését, mely szerint a hatóságok részéről nem gyakoroltak nyomást a Ferencváros vezetésére a szurkolói kártya bevezetésével kapcsolatban. A kapitány ígéretet tett, hogy megvizsgálja a szurkolók kártyával kapcsolatos aggályait és felvetéseit, és amennyiben szükséges, kész javaslatokat terjeszteni a klubvezetők, illetve az MLSZ felé is.
Az FSZSZ emellett felháborítónak tartja azt is, hogy a szombati Paks-Ferencváros mérkőzésre kizárólag Budapesten, elővételben lehet jegyet vásárolni. A szervezet szerint ez a lépés a vidéki szurkolók semmibe vétele a klubvezetés részről. Az FSZSZ az "egység jegyében" arra szólította fel a Fradi összes szurkolóját, hogy senki se vegyen a fővárosi pénztárban belépőt, s aki már megtette, az se menjen be mindaddig, amíg "nem biztosították minden szurkolónak a belépést".
A Berki Krisztián által felajánlott, ingyenesen igénybe vehető buszokat az FSZSZ elutasítja. Mint mondják: "nem vagyunk fizetett szurkolók!"
barikad.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése