2014. május 19., hétfő

Koncz Éva írása, MOZAIK:Mittó Gábort minden eszközzel védi a Bárándy Györgyöt helyettesítő védője 05.05.- 2014.05.19.


 Koncz Éva írása
Az is sokat elárul a történtekről, hogy legnevesebb védői Dobozi Józsefnek és Mittó Gábornak van. Előbbinek Bárándy Péter, utóbbinak édesapja Bárándy György, aki néha igaz eljön a Törvényszékre, de legtöbbször helyettesítik, méghozzá nagyon harciasan. Ignácz Istvánt annyira darabokra akarta cincálni, mindenféle hazugságokkal is vádolva őt, hogy már Kiss Károly hadbírónak is rá kellett szólnia, ha kizárólagos célja, hogy ízekre szedje a tanút, nem pedig az, hogy a védencével kapcsolatos kérdéseke tegyen fel, akkor meg fogja tőle vonni a szót. Aki persze ezt meg is ígérte, aztán nem nagyon akaródzott neki betartani.Mindenáron azt szerette volna, ha kiderül védence mégsem volt annyira alkalmatlan, mint az a jelentésből, és annak következményéből (elmarasztalás) kiderül. De Ignácz bátran állta a sarat. Még azt is elviselte, hogy Mittó védője még a szünetben sem hagyta békén, akkor sem szállt le a nyakáról.
       Eredményt másnál ért el, Gergényinél, aki miközben levetve fapofa álarcát, a szünetben a számítógépíró kisasszonynak tette a szépet, mosolyogva mondta a magáét, majd odament Mittó védőéhez belekarolt, és úgy ment vele, majd még a hátát is megveregette.Vajon mi volt e hirtelen jókedv oka? Csak nem az, hogy Ignáczot azzal is megvádolta, hogy a helyére pályázott, ezért ő nem fogadja el a róla írt jelentését, és jól esett neki, hogy most Mitto védője támadja oly hevesen, mintha valami forgószél volna?
Miután nem jött be Mittó védőjének a patyolatra mosás helytállás és alkalmasság terén, következett megmagyarázni szándékozása annak, hogy ezért ő miért is nem felelős, orvosszakértők beidézésével.Erre zárt tárgyalást kért, de a bíró nem engedélyezte.Az orvosszakértők megállapították Mittó alkalmatlanságát abban a helyzetben, amikor a tévészékház helyszínparancsnoka volt, de azt is elmondták ez nem betegség, hanem állapot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése