2014. május 19., hétfő

Koncz Éva írása, MOZAIK: Miért verte ki biztosítékot ez a cikk, hogy Piros vagy Petrétei nem mond igazat? -2014.05.07.-2014.05.19

 Koncz Éva írása:2014.05.07.
Kiss Attila alezredes, Debreceni Katonai Ügyészség parancsnokhelyettesének feltűnt, hogy ellentmondás feszül Petrétei volt miniszter és szakállamtitkára: Piros Attila vallomása között. Ezért kérte dr. Kiss Károly   tárgyalást vezető alezredes hadbírót, a tanúk szembesítésére.
Piros Attila ezredes, akkor még alezredes, s még államtitkár sem volt, csak 2007. július 05-től lett az. (Később Takács Albert jóvoltából  "sengeni csatlakozást integráló miniszteri biztos" is lett, de ez most a történet szempontjából nem érdekes.)
 Szóval Piros Attila egykori rendőr alezredest, akkori igazgatási osztályvezetőt, aki pont - csak érdekesség miatt jegyzem meg - a Baranya megyében főkapitány helyettes volt akkor, mikor is Petrétei maga mellé hozta a minisztériumba a Fővárosi Törvényszék 2014. január 21-én hallgatta meg. Akkor is, meg persze nyomozati irataiban elmondta az Igazgatási és Rendészeti Minisztérium épületében, a Kossuth téren volt fönökével, Petrétei miniszterrel együtt 2006. szeptember 18-án, ahol is épp volt rendőrei, a Baranyaiak harcát figyelték a tévészékház megvédéséért,a Hír tévé képernyőjén keresztül.
Kiss Károly, alezredes hadbíró felolvasta nyomozati vallomását, többek közt arról is nyilatkozott Piros, hogy "Petrétei József telefonon beszélt Gergényi Péterrel, aki jelentette neki, hogy ott vannak, biztosítanak, intézkednek.A miniszter meg is jegyezte, hogy ezzel szembemenő képeket lehet látni."
Piros ezt akkor a Törvényszéken meg is erősítette.
Ellenben Petrétei, aki szaladt fel Pestre vidékről már az első nap, hosszasan utazva az autópályákon. Másnap a történések sűrűjébe hazavonul, és otthon papucsban és pizsamában nézi a tévé virtuális képernyőjén amit neki élőben kéne irányítania, mint illetékes miniszter!!! Hihető ez? Vélhetően nem csak nekem tűnik kamunak. Tudnillik ezt a verziót állítja,de nem csak úgy szimplán, hanem "koronatanút" is felvonultat maga mellett. Na ebben aztán profi!Hisz mit tud szegény Piros mondani arra, mikor már ketten is az ellenkezőjét vágják a szemébe - Petrétei, meg tanácsadója Tilk Péter - minthogy:" Akkor biztos én tévedek, de akkor is így emlékszem."
Persze Petrétei, aki fizeti mint tanácsadóját Tilket, sőt az ő saját szolgálati lakásában együtt laknak,tévéznek "papucsban meg pizsamában" hagy vonjam kétségbe pártatlanságát. Arról már nem is beszélve amiről mi újságírók közben erről szót váltottunk, nyomdafestéket talán még tűrne, de még se írom le, ami erről a fiúknak mellettem eszébe jutott.Inkább más vágányon haladva arról írok még ami a hadbírónak is feltűnt, hogy Tilk Péter " Minden általános kérdésre pontos válasz tud adni, de ha konkrét eseményről kellene válaszolni, cserbenhagyja az emlékezete."
De Kiss Atttila ügyész is feltette azt a kérdést,2014.ápriis 15-én szintén, miután konkrét válaszok csak nem akartak kisikeredni Tilktől,"csak ültek némán egymás mellett?"
Petréti is profi volt ebben a "nem emlékszem" játékban, még az sem hozta igazán zavarba, hogy Piros egy konkrét mondatot idézett abból amit Gergényivel Petrétei beszélt, hiába próbálta ezt az ügyész forszirózni. Én is beszéltem Petréteivel a szünetben, akkor is a kigyó ügyességével bújt ki minden konkrét kérdés alól, bár Gaudi egy esetben ügyesen szembesítette Schiffernek írt levelével, amikor is aza akkori jogvédő hívta fel figyelmét az embervadászatokra főleg fiatalok ellen, és segítségét kérte.Ekkor elbizonytalanodott egy kicsit Petrétei mikor ezt felhoztam neki, majd váratlanul egykori baratja, és évfolyamtársa fényképét mutattam neki, aki szintén erről számolt be, hogy mindezt saját szemével is látta, ezt nyílt levélben, Magyar Nemzet hasábjain jutatta el Petréteiékhez, amire ő nem csak egykori másik államtitkára válaszolt, goromba, kioktató stilusban. Petrétei erre is hivatkozott, bár nekem csak annyit mondott, hogy államtitkára megválaszolta ezt, meg ma már sok mindent ő is másképp lát, meg hogy ő semmit nem tehetett. Hogy hogy csaptam le, nem ő volt az illetékes miniszter? De erre már végképp nem akart válaszolni. Nem kéne akkor, arra a barátja által neki írt nyílt levélre válaszolni legalább most ezt megírva? Erre ő, hogy az politikai műfaj lenne, ezért ezt nem akarja. Politikai? Akadtam fenn a szón, hisz amiről cserbenhagyott barátja írt, nem a politikáról szólt, de ezt már nem mondtam neki, hisz láttam, hogy e pici "elszólását" rögtön észrevette, már megint macska ügyességével bújt ki minden alól, annyit még azért elmondott, volt barátjával szívesen találkozna egy kávéházban, de az újság hasábjain semmiképp nem válaszol neki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése