2013. november 6., szerda

Tábornokok pere


Kihallgatják Petrétei Józsefet

Pilhál Tamás
Forrás: Magyar Nemzet
2013. november 02., szombat 05:30
Petrétei Józsefet, a Gyurcsány-kormány egykori igazságügyi és rendészeti miniszterét hallgatja ki tanúként a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa jövő kedden a 2006. őszi események kapcsán a Bene–Gergényi-perben.
Emlékezetes, Petrétei 2010-ben a rendőrterrort vizsgáló parlamenti albizottság előtt azt mondta: otthon papucsban, a tévén nézte végig a Magyar Televízió székházának ostromát. Bár a jogszabályok szerint a kormány a mindenkori tárcavezetőn (rendészeti vagy belügyminiszteren) keresztül irányítja a rendőrséget, 2006 őszén Gyurcsány Ferenc megkerülte Petréteit, és közvetlenül szabott feladatokat az egyenruhásoknak. Ezt a volt kormányfő maga is elismerte, amikor annak idején a TV2-nek azt nyilatkozta, telefonon utasította Szabadfi Árpád volt országos rendőrfőkapitány-helyettest a tévé megvédésére. Ennek ellenére a tévéostrom után nem Gyurcsány, hanem a kormányfő által megkerült Petrétei ajánlotta fel a lemondását, amit felettese nem fogadott el
A per csütörtöki tárgyalásán két újabb rendőr tanút hallgatott ki a bíróság. Egyikük, Huszár Ferenc alezredes, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) volt alosztályvezetője szerint a rendőri vezetőknek sokkal keményebben kellett volna fellépniük a tévéostromkor, ehelyett azonban inkább politikai utasításra vártak, pedig a Rebisz laktanyájában több száz rendőr állt bevetésre készen – mondta az alezredes. A tizennégy egykori és jelenlegi rendőri vezetőt elöljárói intézkedés elmulasztásával és más katonai bűncselekménnyel vádolják, amiért elmulasztották felelősségre vonni beosztottaikat, eltűrték az azonosító jelvények hiányát, illetve nem védték meg a tévé székházát.
Bene: Nem követtem el bűncselekményt
Bene László volt országos rendőrfőkapitány a volt rendőri vezetők büntetőperének csütörtöki tárgyalásán úgy nyilatkozott, a 2006-os őszi események során eleget tett vezetői kötelezettségeinek, és nem követett el bűncselekményt.
Cikk értékelése
Jelenlegi érték
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szavazatok száma: 14

Hozzászólások

  1. Bamboo 2013. november 04., hétfő 11:34
    sahar
    2013. november 02., szombat 07:05

    Ket baj van a hzzaszolasoddal. 1, Nem magyarul irod, tele van helyesirasi hibakkal, 2 ostobasag
  2. Andy 2013. november 02., szombat 20:41
    Hová kapkodnak a hatóságok?Még csak hét év telt el!
    Sahar komcsi!!Ha lenne agyad,rámenne a kannásbor!
  3. Magyari Sámuel 2013. november 02., szombat 20:20
    Valaki már arra is rákérdezhetne,hogy az októberi rendőrsorfalban,azonosító nélkül ott "tevékenykedő"-pár tucat rendőr miért úgy köszönt egymásnak,hogy Salom?

    Ez mit jelent,tán azt,hogy leszarom vagy ilyesmi?
  4. simaagy 2013. november 02., szombat 18:18
    Érdekes,hogy eszükbe jutott végre ez is.Feritek most lesz bajban,mert Petrétei ki fog tálalni.Nem véletlenül akart lemondani!
  5. Zalán 2013. november 02., szombat 12:01
    ZAHAR po ruszki CUKOR. Tényleg egy patkány.
  6. János Demeter 2013. november 02., szombat 11:22
    Sahar,te görény!
    Ne szennyezd itt a levegőt a bűzöddel.
  7. onm 2013. november 02., szombat 10:13
    A főbünős miért csak tanú?
    Petrétei úr egyszemélyes felelős.
    Pontosan, mint Biszku Béla.
    Egy az egyben!!!
  8. Gonda László 2013. november 02., szombat 10:11
    Visszataszító számomra az álnév mögé bújt gyáva és jelentéktelen figurák aljas rágalmazása, fröcsögése!
    Pl. ez a sz@r v. "sahar": A társadalom megosztása az ős-rasszista bolsevik osztályharc aljas gyűlöletkeltőinek az ősműve. A tóra rasszizmusán alapuló "Marxizmus-Leninizmus-Sztálinizmus-Szocializmus-Kommunizmus" ideológiáján alakított diktatóra fő műve.
    Ki állított legutóbb egy több tucatmilliós tömeggyilkosra hajazó szobrot, majd ledöntötték, fejét levágták, majd végighurcolták a városon? Történetesen pont a világon egyedülálló házszoborhoz hurcolták, a "TERROR" háza elé. Amit pont annak az embernek is köszönhetünk akit ezek a rituális gyilkosságot szimbolizáló, proli terrorra hajazó „demokraták” vonszoltak végig a városon. A valódi proli csőcselék! "Méltó" utódai a tömegmészárlásos "Nagy Francia Forradalom"-tól, ( kb. 200.000 gyilkolás, csak Vendee tartományban egyedül ca. 170.000) a "Nagy.Okt.Szoc.Forr."-ig, ahol is évtizedes terror alatt tucat milliónyi embert gyilkoltak le, ígáztak le országok tucatjait, zárták koncentrációs munkatáborokba milliókat (GULAG), kb-két tucat népet vagoníroztak el a lakóhelyükről (volgai németek, krími tatárok …). Az a gyáva libatolvaj is jelen volt, aki "nem értett" a libákhoz, az a "demokrata" is azon az oldalon „kurva országozik”, aki csalását beismerve nem mondott le, az ellenfelét hazug videóval lejárató MSZ(M)P ős-rasszista-bolsevik-komcsi-pufajkás-1956 tömeggyilkosai (Pl. Kossuth tér okt. 25, 800÷1000 levadászott áldozat, kétszer annyi sebesült) utódpártja, akik kiárusították, kiszolgáltatták az országot, védik a védhetetlent, mint pl. a hazaáruló Károlyi Mihályt, a hamis "Köztársaságokat", a diktatúrákat, az ideiglenes Alkotmányt, leszerelték a honvédelmet,.. Ma is a proli gyűlöletre, hazugságokra, féligazságokra, irigységre, mindenért mást hibáztatókra, a határon túli magyarsággal való megosztásra építenek...
    A perben én is tanú leszek !!!
  9. Carl 2013. november 02., szombat 08:56
    Na.. Újabb színjáték, újabb mesemondás. Jah... s nem a meghallgatott az előadás ceremóniamestere!!!
  10. Zalán 2013. november 02., szombat 08:36
    "Kihallgatják Petrétei Józsefet"
    Ez a penetráns petréteit a fattyú gyf nevezte ki igazság- és rendőrminiszternek.
    A nemzeti és a nemzetközi szocializmus két prominense, Hitler elvtárs, és édes unokatestvére Stalin elvtárs nem vette a bátorságot, hogy ezt a két tárcát egybecsapja. gyf elvtársúrnak ez sikerült. Penetráns elvtárs pedig teljesítette a Führer parancsait. Így saját maga bírálhattta el a saját maga átal irányított rendőrség által elkövetett, és saját maga rendőrsége által kivizsgát (i)gazságokat. Hát ennyit a magukat baloldalinak cicomázó terroristákról. A TV székház ostroma, és a Reichstag égése sok hasonlóágot mutat.
  11. sahar 2013. november 02., szombat 07:05
    Az a javaslatom, hogy mindenkit hallgassanak ki midaddig amig nem birnak összetákolni egy jó xar gyanusitást, Nem kell csodálkozni a svéd TV mondandóján, ezek nem tanúlnak semmiből sem ! Költik az adófizetők pénzét számolatlanul mondvacsinált úgyekre, sukoró, fidesz tüntetés utáni csőcselék megzabolázása stb. Mert a hatalomnak szükséges az ellenségkép fenntartása. Közröhely.

Új hozzászólás írása

Hozzászólás elküldéséhez előbb be kell jelentkeznie!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése