2013. november 8., péntek

Szocialista megbízás egy bűnözőnek Portik Tamással gyűjtetett és gyártatott terhelő információkat Szilvásy György


 
 
Terhelő információk gyűjtését és gyártását vállalta a Fidesz vezetőiről az olajsző-kítési ügyleteiről elhíresült Portik Tamás. Az olajmaffiózóval a polgári elhárítás ak-kori vezetője, Laborc Sándor a Gyurcsány-kormány titokminiszterének, Szilvásy Györgynek a kérésére teremtett kapcsolatot. A Heti Válasz értesülései szerint a ten-gerentúlon őrizetbe vették Portik egyik bizalmasát, az évek óta körözött Klivinyi Zoltánt
 
Gyűjtsön és gyártson a Fidesz vezetőire nézve terhelő információkat – a Heti Válasz értesülései szerint ezt a feladatot kapta a Gyurcsány-kormány hivatali ideje alatt a jelenleg három, a kilencvenes években elkövetett leszámolás felbujtójaként előzetes letartóztatásban lévő Portik Tamás. Az Energol Rt. egykori igazgatójának Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatójával tartott kapcsolatáról a lap egyebek mellett azt közölte: hangfelvételek bizonyítják, Portik vállalta, hogy részt vesz a Fidesz vezetőire nézve terhelő információk gyűjtésében, sőt gyártásában.
Az olajmaffiózó a Heti Válasz információi szerint cserébe azt várta, hogy az állam szabaduljon meg a neki útban lévő – szerinte korrupt – rendőri vezetőktől.
Laborc és Portik legalább kétszer személyesen egyeztetett. A rendhagyó beszélgetésekről készült hangfelvételeket az Alkotmányvédelmi Hivatalban (az NBH jogutóda) találták meg. Kiderült az is, hogy Laborc nem önállóan cselekedett, hanem hivatali felettesének, Szilvásy Györgynek, a Gyurcsány-kormány titokminiszterének kérésére „szervezte be” az éjszakai élet egyik legbefolyásosabb alakját. A Portik-akció célszemélyei állítólag csak a Kósa Lajos-, Rogán Antal-, Lázár János szintű pártvezetők voltak, bár – miként korábban megírtuk – Laborc hivatali számítógépéről olyan „Ovi” és „Bajusz” nevű mappák is előkerültek, amelyekben Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról szóló adatsorok szerepelnek. A Heti Válasz úgy tudja, hogy a
Portik–Laborc-összejövetelt egyszer Budán, egyszer pedig a pesti Liszt Ferenc téri Menza étteremben ejtették meg, s az AH-nál fellelt számlák tanúsága szerint a fogyasztás költségeit valószínűleg az adófizetők állták. Mint írták, a párbeszéd vélhetően nem merült ki a két személyes találkozóban, mert a folyamatos kapcsolattartás technikai feltételeinek megteremtéséért mind Portik, mind Laborc tett lépéseket. Információik szerint egy hónapja Portik Tamás amerikai bizalmasát, Klivinyi Zoltánt is elfogták a hatóságok.
A Heti Válaszban tavaly ősszel jelent meg az a cikk, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy egy nemzetközi blogplatform „hungarianvirus” nevű aloldalán valaki professzionális módon fogott hozzá Portik mentegetéséhez. A WikiLeaks-mintára felépített, bizonyítéklerakatként – egyúttal dezinformáció-gyűjteményként – működő internetes napló bevallottan nyomás alá akarta helyezni az alvilági kapcsolatok leleplezését irányító politikai és rendőri vezetőket. (Folytatás a 9.oldalon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése