2013. március 25., hétfő

Schmitt Pál plágium ügyét védi az új államtitkára Baloghnak: Klinghammer István

...egy személyes kérdés. Schmitt Pál plágiumügye kapcsán Ön megengedő nyilatkozatokat tett. Volt ennek ahhoz köze, hogy az Ön lánya az akkori köztársasági elnöknél volt titkárságvezető?

- A világon semmi. Régóta ismerem Schmitt Palit, és most is az a véleményem, hogy bár egyedül vitte el a balhét, nyugodtan oda állhattak volna mellé mások is. Könnyű őt most számon kérni. Amikor a Testnevelési Főiskola megkapta az egyetemi minősítést, rájöttek, hogy doktorokra is szükség van. Pali ebbe a hibába esett bele, mert azt látta, hogy könnyen hozzá lehet jutni. Nem vitatom, hogy nagy egyezés van az ő és a bolgár szerző írása között, de olvastam mindkettőt, és közel nem akkora, mint amiről cikkeztek. Ez nem olyan, mintha valaki verset írna. A bolgár szerző a jegyzőkönyveket, mérési eredményeket csupán összeszerkesztette a könyvéhez. Nem akarom felmenteni Schmitt Pált, megbűnhődött, de ne minden vajat az ő fejére kenjünk...
....Csupán összeszerkesztette a jegyzőkönyveket és mérési eredményeket a bolgár szerző, akinek könyvéből másolta doktoriját Schmitt Pál volt köztársasági elnök - véli a három hete kinevezett felsőoktatási államtitkár, aki nem tartja magát politikusnak, bár szerinte a diáktüntetők mögött "politikailag elkötelezett felnőttek" állnak. Klinghammer István szerint a hazai munkavállalásra kötelezett diplomások mindannyian értelmiségi állást fognak találni.



Molnár Richárd, Simon Zoltán / Népszava

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése