2013. március 25., hétfő

Magyar Örökség Díj

Újabb hét kitüntetettnek ítélték oda a Magyar Örökség Díjat, az elismeréseket szombaton adják át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épületében - közölte a Magyar Örökség és Európa Egyesület az MTI-vel.A szervezet közleménye szerint elismerésben részesül a Honvéd Férfikar egyedülálló művészi teljesítménye, a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg katonáinak és munkaszolgálatosainak hősi áldozatvállalása, a révkomáromi Oláh család több évtizedes matematika- és fizikatanári, valamint a magyar kultúra megőrzése érdekében végzett munkássága.A bírálóbizottság Magyar Örökség Díjban részesíti a 475 éves debreceni református kollégium hitvalló helytállását, Ozsvári Csaba szakrális ötvösművészetét, Forrai Sándor székely-magyar rovásírás-kutatását, Martin György néptáncgyűjtő és tudományos munkásságát.
A Magyar Örökség Díjat, amellyel korunk, valamint a 20. század első felének legjelentősebb magyar teljesítményeit jutalmazzák, évente négy alkalommal adják át, szombaton immár hetvenedszer.

Az elismerések odaítéléséről a Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért bírálóbizottság dönt. A kitüntetést életre hívó Magyarországért Alapítványtól a díj gondozását 2003 márciusában vette át a Magyar Örökség és Európa Egyesület.



MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése