2013. március 4., hétfő

Előital


"Schmitt Pál vagyok, és élni akarok a mentelmi jogommal! Engedjenek el, én vagyok Magyarország államfője!" - így kiáltozott a hajléktalan tolvaj Tatán, aki egy féldecis rummal bukott le egy boltban. Ez tényleg mindent elmond a mai Magyarországról.

Még az is megtörténhetett, hogy a hatóság emberei egy pillanatra elbizonytalanodtak. (Ahogyan az árazógépet lopó sarkadi fideszes bizottsági elnök esetében is, bár ő nem állította, hogy Orbán Viktor - róla legfeljebb gyanították, mert ki a fene akarna rajta kívül átárazni...?)

Az államfői habitusú csöves nyilván arra gondolhatott, hogy Schmitt ezt mondta egri előadásán: "a hajléktalanoknak meg kell küzdeniük az előételekkel". Az ő előétele a rum lehetett, bár arról nem értesült, hogy ingyenebéd nincsen...
Márpedig tényleg nincsen. Dörner Györgynek sincsen, aki most üres - vagy telt, de üresfejű - házakkal fizet majd az Új színházban a teljes repertoár megszüntetéséért, a "zsidótlanításért" - mely ellen még a Horthy-leszármazott is felemelte szavát.

Szerény meglátásom szerint két kedves ifjú hosztessz hölgy sem ingyen abrakolt a nyáron a Volt Fesztiválon. A rendezvény Európa Kempingjét ugyanis bizonyos Orbán Ráhel és bizonyos Szájer Fanni (an: Handó Tünde) közösen szervezték. "Szeretném megköszönni a fesztivál szervezőinek, hogy ránk bízták ezt a feladatot és mindvégig megbíztak bennünk, illetve nagyon hálás vagyok segítőtársaimnak az odaadó munkájukért" - nyilatkozta ebéd után Orbán Ráchel.

Orbán apuka sem ingyér lakmározott abban a kölcsönterepjáróban, melyben az MTI fotósa Felcsúton lekapta, amint épp raportra várta minisztereit. Az autó oldalán a Volt Fesztivál, és a Balaton Sound matricái ékeskedtek.
És mit ád a Jóisten, mostantól a voltos Design Terminál működtetheti az Erzsébet téri Gödör Klubot (a kommunista Nemzeti Színház hűlt helyét). A programszervező meg éppen a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatója lett - biztos ő sem éhgyomorra.

Nem ebédel ingyen Navracsics Tibor sem, hiszen Budakeszire költözött. Megtörtént hát a botrány, hogy az egykori Budai Állami Járás új székhelye nem a térség legnagyobb, legfelkészültebb települése, Budaörs lett, hanem az ambíciózus sereghajtó, Budakeszi. (Mely huszonév alatt még azt sem tudta elérni, hogy nemzetközi hírű kegytemplomát, Makkosmáriát a búcsújárók ne csak harckocsival vagy néhány órás botladozással közelíthessék meg. Navracsics, meg új földije, Rákay Intendáns Kálmán legfeljebb hitelbe be is vacsorál, oszt lesz majd betonút is, meg közvetítés is... Főleg, ha akad egy jól képzett kormányzati fiúgyermek, aki hosztkodik - akarom mondani, ministrál - egyet abban a templomban.)
Mifelénk ráadásul nem is lopnak a boltból, hisz tele vagyunk CBA-val - onnan Isten, és a rögtön utána (vagy előtte?) álló politikusok ellen való vétek lenne. A Tescót meg már lefoglalta Bakács falutárs.

Igaz, se valódi, se hamis Schmitt Pált sem láttuk még errefelé, mert nekünk csupa tisztességben megőszült sportolónk van Balczó, és Hargitay Andrásoktól kezdve a short-világbajnok Kósa Lajosig.
Ha pedig mégis piát rabolna itt bárki, már aznap, minden előétel nélkül kivizsgálnánk, az nem plágirum-e...



Veress Jenő veressj@nepszava.hu /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése