2012. november 15., csütörtök

Rostás Árpádot méltán vette szárnyaira a világhírű Príma Primissima

Príma Primissima-jelölt Rostás Árpád
Népművelődés kategóriában Príma Primissima díjra jelölték Rostás Árpád roma származású vándor asztalost, akinek életútja és karrierje minden hozzá hasonló, nehéz sorsú fiatalnak példát mutathat, s erőt adhat ahhoz, hogy megküzdjön a kitörésért - mondta lapunknak Lomnici Zoltán.

Az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, volt főbíró tegnap közös sajtótájékoztatón számolt be a restaurátor-asztalos munkásságát ért elismerésről. Rostás ugyanis gyermekotthonban nőtt fel, ám szorgalmának és tehetségének köszönhetően kitört a nyomorból, s restaurátori munkát kapott a Versailles-i kastélyban, de Bajorország különböző vidékein is. Ezt követően nemes feladatot vállalt: Somogyváron segít és dolgozik egy olyan gyermekotthonban, ahol halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok élnek.

Példamutató munkájában az Emberi Méltóság Tanácsa is segíti, jövőre pedig közös képzőművészeti tábort is szerveznek majd a rostáshoz hasonló gyermekek számára. Az Emberi Méltóság Tanácsa ugyanis Rostással együtt próbált az elmúlt években segíteni azokon a fiatalokon, akik rendkívül nehéz körülmények között igyekeznek kitörni kilátástalan helyzetükből.

forrás: Népszava

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése