2012. november 19., hétfő

Fenyő-ügy: megnevezhetik a felbujtókat

Heteken belül lezárhatja a rendőrség a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolása miatt indított vizsgálatot, s az elkövetőkön kívül megnevezhetik a bűncselekmény felbujtóit is. Operatív vizsgálatok tisztázhatják, hogy a rendőrségen és az ügyészségen kik akadályozhatták a kilencvenes évek leszámolásainak nyomozásait - számol be a Magyar Nemzet.
Legkésőbb januárban lezárja a rendőrség a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolása miatt indított legutóbbi vizsgálatot. A nyomozók a jövő év elején az elkövetőkön kívül várhatóan megnevezik a merénylet megrendelőit is – tudta meg a Magyar Nemzet. A jelek szerint a hatóságok nem használják ki az eljárásra rendelkezésre álló két esztendőt. A lap értesülése egybevág a Blikk szombaton közölt információjával, amely szerint a Fenyő-ügyben van egy különösen védett tanú, aki vallomásában közölte a nyomozókkal annak a férfinak a nevét, aki kimondta az egykori sajtómágnás halálos ítéletét. A felbujtó azonban bizonyára nem egyedül hozta meg döntését, és a bérgyilkosok pénzét is többen adhatták össze. A Blikk szerint a tanú nyomozási alkut kötött az ügyészséggel, ami azt jelenti, hogy akár maga is érintett lehet az ügyben. Mint arról a lap többször beszámolt, Fenyő János meggyilkolásával Jozef Rohácot gyanúsítja a rendőrség. A kilencvenes évek alvilági végrehajtójának tartott szlovák férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, és tavaly április – magyarországi letartóztatása – óta nem tett vallomást az ügyben.
A nyomozók feltételezése szerint Rohácnak nemcsak Fenyő halálához van köze, hanem ő lehetett a szintén 1998-as, négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás elkövetőinek egyike is. Utóbbi ügyben Portik Tamásék júniusi őrizetbe vétele után újra kérték a hazánkban őrzött Rohác kiadatását Szlovákiától, de Pozsony még mindig nem lépett az ügyben. Az újabb eljárás csak adminisztratív lépés, de szükséges ahhoz, hogy a magyar nyomozók meg tudják gyanúsítani a férfit az Aranykéz utcai merénylettel is.
Forrás: Magyar Nemzet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése