2013. május 22., szerda

Schmitt újra doktorként írt alá

2012-02-20 17:21:00
Budapest — Bár Schmitt Pál elvonult a nyilvánosság elől, azért ragaszkodik a doktori címéhez.
Hirdetés Budapest — Bár Schmitt Pál elvonult a nyilvánosság elől, azért ragaszkodik a doktori címéhez. Az államfő ugyanis dr. Schmitt Pálként írt alá egy törvényt a múlt heti Magyar Közlönyben. A köztársasági elnök a január közepén kipattant plágiumbotránya óta most először használta doktori címét nyilvánosan, ez volt az első törvény, amit kihirdethetett azóta. 

A Magyar Közlöny múlt heti számában Schmitt Pál államfő idén először írta alá doktorként


Schmitt ugyanis a törvények aláírásakor következetesen használta a doktori címét, míg a kinevezések szignálásakor megelégedett a doktor nélküli változattal.

Megkérdeztük a Köztársasági Elnöki Hivatalt, hogy azért használta-e legutóbb Schmitt a doktori címét, mert igazságtalannak tartja az ellene felhozott plágiumvádakat, ám eddig nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Az, hogy Schmitt Pál jogosult-e a doktori címre, március végén derülhet ki. Az ígéretek szerint akkor hozza nyilvánosságra a jelentését a Semmelweis Egyetem tényfeltáró bizottsága arról, hogy az államfő valóban egy bolgár sportdiplomatától másolta-e az 1992-es doktori disszertációját, mint ahogyan arról a hvg.hu beszámolt. Ha megállapítják, hogy Schmitt Pál plagizált, akkor utána, egy külön eljárásban, megfoszthatják őt a doktori címétől. 

K. D. / Blikk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése