2013. október 14., hétfő

Hogy emlékszik 2006 őszére a rendőrség?

Hogy emlékszik 2006 őszére a rendőrség?

Pilhál Tamás

2009. január 02., péntek 21:33
Két év távlatából olyan cikket közölt a napokban honlapján a rendőrség a 2006 őszi utcai eseményekről, amely a történtekkel köszönő viszonyban sem lévő állításokat tartalmaz.
A Randalírozó tömegek, szélsőséges csoportok 2006 őszén című írásban például az szerepel: „sikerült a rendbontókat a rendőri állománytól olyan távolságban tartani (dobótávolságon kívül), hogy sérülést nem okozhattak, de a Fidesz által szervezett rendezvény menetét sem zavarták meg”. Ezzel szemben éppen az ellenzéki párt békés rendezvényéről hazafelé tartó emberek közé vezényelt lovasrohamot a Károly körúton a rendőrség, nem várva meg, hogy elhagyják a helyszínt.
*
Sok idős embert és asszonyt is brutálisan megvertek az azonosító számot nem viselő, maszkos egyenruhások. Az október 23-án a rendőri vezetés által elkövetett súlyos hibákat a Papp Károly dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka által készített belső jelentés is elismerte, amely többek között rávilágított: a rendőrség nyomta rá a radikálisokat a Fidesz megemlékezésére. Megkeresésünkre az ORFK szóvivői irodáján azt mondták: az inkriminált mondat egy korábbi munkaanyagból került tévesen a cikkbe, és nem egyezik a rendőrség hivatalos álláspontjával, ezért azt törölték a szövegből. A szóvivői irodán megköszönték, hogy felhívtuk figyelmüket az ellentmondásra.
Azért a cikk javított változata is hagy kívánnivalót maga után, hiszen a Papp-jelentés vagy az MTV-ostromról készített Ignácz-jelentés súlyos kritikái kimaradtak belőle. Azt is elhallgatják, hogy sok embernek oktalanul okoztak maradandó sérülést a rendőrök.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése