2019. szeptember 30., hétfő

A szürreálisnál is szürreálisabb üzenetváltást sikerült lebonyolítanunk Vona Gábor egykori udvari krónikásával, Havas Henrikkel. Arra voltunk kíváncsiak, a jobbikos Szávay István zsidóverős botránya után is haknizik-e a Jobbik tévéjében, és bánja-e, hogy a választási kampányban a Vona-könyvvel próbálta megtolni a párt szekerét (még ha rossz irányba is). Az a sértegetéssel vegyes agresszív hablaty, amit Havastól válaszként kaptunk, még minket is meglepett… [A Mr. Egóval folytatott levelezést cikkünk végén teljes egészében elolvashatják!]
Igaz, nagy reményeket nem fűztünk a párbeszédhez. Legutóbbi „beszélgetésünk” tapasztalatára építve (amikor a kérdést meg sem várva lecsapta a telefont) ezúttal sms-ben szólítottuk meg Havas Henriket, a Heti hetes egykori „Tanár urát”, akit szexuális zaklatási botrányai nyomán tavaly decemberben rúgott ki az ATV, és aki a napokban a Jobbik internetes tévéjén surrant vissza a közéletbe. Havastól azt kérdeztük, vállal-e további szereplést a Jobbik csatornáján azok után, hogy Szávay István, a párt országgyűlési képviselője és frakcióvezető-helyettese a Hír TV által szerdán közzétett, májusi hangfelvételen azzal hencegett, hogy megütött egy „büdös zsidó” nőt, „egy kampós orrú rohadékot”. (Idézet Szávaytól!) Illetve azt is tudakoltuk tőle, bánja-e már, hogy a választási kampányban a Vona Gáborról írt könyvével megtolta a szekerét egy ilyen antiszemita pártnak. (Vagy legalábbis próbálta megtolni – ám meetoo-botrányával és egyáltalán: egész pedigréjével többet ártott a lélektelenített csapatnak, mint használt.)
Havas első válaszlevelében valami zavaros történetbe kezdett arról, hogy e sorok írójának a nagybátyja valamikor arra kérte őt, engedje át a szigorlaton e sorok íróját, aki egyébként egy „hülye gyerek”. Mondandójának egyetlen, valamelyest a kérdésekhez kapcsolódó, bár azokra semmiféle választ nem tartalmazó része így nézett ki (szöveghűen):
Istenem, boccsassa meg Maganak, amit muvel! Hanynom kell!” Zsido asszony!” Hova jutottunk!
Hogy úgy általában a zsidó asszonyoktól van-e hányingere Havasnak, Szávay zsidóverésétől, netán attól, hogy kérdezni mertünk tőle, ekkor még nem derült ki. Ám e sorok írója (a „hülye gyerek”) nem adta fel, újabb sms-t írt, amelyben jelezte a „Tanár úrnak”, hogy soha nem szigorlatozhatott nála, lévén nem az ő híres-hírhedt médiaintézetébe járt, hanem a Pázmány bölcsészkarra, Piliscsabára. Egyúttal ismét megpróbálta föltenni a Szávay-üggyel kapcsolatos kérdéseit. Havas második válaszlevele hozta az első színvonalát. A szokásos sértegetéseken túl érdemi válasz ebben sem volt, viszont kiderült belőle, hogy Havas e sorok írójának tulajdonítja a zsidózást, nem Szávaynak.
Kedves “uram”, normalis emberek kozt nincs kulonbseg nok kozott, maga szerencsetlen fogadja el, hogy a sertes alanya mindegy, hogy aztek, roman, katalan, magyar, zsido… egyarant vedendo!!!!
Havas vagy nagyon rafinált, vagy nagyon késői órán bonyolódtunk vele sms-csörtébe, mindenesetre megpróbálta munkatársunkra testálni a „zsidózást”. (Hajlunk rá: az előbbi. A napkeltés évek nem múltak el nyomtalanul…) Pedig Szávay István volt az, aki a hangfelvételen a következőkkel büszkélkedett: „Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk! Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt. (…) A heftijét elferdítettem egy kicsit.” Tehát Szávay „büdöszsidózott”, e sorok írója Szávayt idézve kérdezett, Havas pedig kiforgatott-terelt. Így már az is világossá vált, hogy Havasnak mitől volt hányingere az első sms-ben: nem Szávaytól, hanem tőlünk! És ami ennél is jellemzőbb: Havas a második sms-ében sem árulta el, a történtek után is föllép-e a Jobbik tévéjében… Ezek szerint igen.
Vona Gábor és Havas Henrik. (Forrás: Facebook)
Havas tehát nem volt hajlandó minősíteni Szávay zsidóverését, ami felér egy kiállással a Jobbik mellett. Ez már csak azért is érdekes, hiszen maga Vona Gábor videós blogger is vállalhatatlannak nevezte Szávay botrányát. Másrészt Havas „előélete” miatt is pikáns: ő Horn Gyula hóna alól jutott el a Jobbik kebeléig, ami nem kis teljesítmény. Ráadásul 2014-ben még arra buzdított egy videóban, hogy senki ne szavazzon a Jobbikra. (A kisfilm ITT megtekinthető, Havas 4:44-nél bukkan föl. Ám az egészet érdemes megnézni, sok benne az ismert arc…)

És végül íme, a teljes sms-csörte Havas Henrikkel:

Tisztelt Havas Úr! Szávay István mai botránya (tudniillik egy hangfelvételen azzal büszkélkedik, hogy megütött egy zsidó nőt) után is tervez-e föllépni a Jobbik tévéjében? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem? Mi a véleménye az esetről? Nem bánja-e, hogy a választási kampányban a Vona-könyvvel megtolta a szekerét egy ilyen antiszemita alakulatnak? Köszönöm a válaszait előre is! Üdvözlettel: Pilhál Tamás, PestiSrácok.hu
  • Pilhal ur! Emlekezetem szerint egy szigorlata elott /kozeli rokona/ talan a nagybatyja azzal hivott fel, hogy engedjem at,bar hulye a gyerek, de azert rokon. Na most a “hulye gyerek” a helyen van egy kormanyparti nyomtatvanynal. Na, de miert kellene ehhez asszisztalnom?
    Istenem, boccsassa meg Maganak, amit muvel! Hanynom kell! “Zsido asszony!” Hova jutottunk!
Nem szigorlatoztam Önnél, mivel a Pázmány bölcsészkarra jártam Piliscsabára. De attól függetlenül, hogy engem ismeretlenül is hülyének tart, nincs véleménye arról, amit a Szávay tett? Ez Ön szerint rendjén való? Megütni egy nőt, majd eldicsekedni, hogy haha, hogy elferdült a zsidó nő orra? Ez nem botrány Ön szerint? Szerintem az. Egy ilyen ügy után nem vetődött fel önben, hogy nem megy többé ennek a pártnak a tévéjébe?
  • Na, akkor a masik “hulye Pilhalrol” van szo, nem nagyon van kulonbseg. Kedves “uram”, normalis emberek kozt nincs kulonbseg nok kozott, maga szerencsetlen fogadja el, hogy a sertes alanya mindegy, hogy aztek, roman, katalan, magyar, zsido… egyarant vedendo!!!!
    Maga nem a Pazmanyon, az oviban rekedt meg.!!
    Kosztolanyi egyik konyvenek eloszavaban azt irta, hogy o mar csak a “jo izles okan sem lehet kormanyparti”.
    Isten legyen  magaval!
    Szerintem lesz, de drukkolok maganak. Ha olvasta volna Marait, kolostorba vonulna!
    Felejtsen el, olvasson!
(forrás: Pilhál Tamás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése