2019. szeptember 30., hétfő

013. február. 20. 15:15 Itthon "Pistának jó lesz" – megszólal az érintett jobbikos

A parlamenti képviselő szerint neki semmi köze az ELTE hallgatóinak személyes adatait, valamint vélelmezett politikai orientációjukat, származásukat tartalmazó listához.
Nincs semmilyen köze az atv.hu által nyilvánosságra hozott, a televízió szerint az ELTE BTK HÖK vezetői által készített listához, melyen több száz hallgató személyes adatai mellett vélelmezett politikai orientációjukra, származásukra is bejegyzések találhatók, egy sor, a lányokat súlyosan dehonesztáló minősítés mellett – mondta a hvg.hu-nak Szávay István. A Jobbik képviselőjét azért kerestük meg, mert ő is elnöke volt korábban a Hallgatói Önkormányzatnak, és egy helyen konkrét utalás történik rá („Pistának jó lesz”).
„Én 2005-2008 között voltam a HÖK elnöke, a lista pedig 2009-ben készült, így semmi közöm hozzá” – mondta a hvg.hu-nak Szávay István, hozzátéve, olyan listák valóban készültek, melyek a hallgatók gólyatábori jelentkezéséhez, kollégiumi elhelyezéséhez szükségesek, de olyanról, amilyet az atv.hu tett közzé, nem tud. Kérdésünkre, hogy van-e bármilyen köze a minősítésekhez, és elítéli-e a gyakorlatot, Szávay úgy válaszolt, nincs hozzájuk köze, és nem is szeretne erről többet mondani. Szerinte éppen az atv.hu élt megengedhetetlen módszerekkel, amikor több HÖK-vezető vélt, vagy valós jobbikos kötődéséről írt. „Már többen kértek ezzel kapcsolatban helyreigazítást tudomásom szerint” – mondta. A képviselő szerint egyébként „nem véletlen a lista megjelenése, hiszen alig néhány napja látott napvilágot egy közvélemény-kutatás, mely szerint az ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik tudta erősíteni a támogatottságát”. „Egyértelmű, hogy a Jobbikot akarják lejáratni ezzel” – mondta.(forrás: HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése