2013. január 29., kedd

Magyar Nemzet:LMP-aktivista diákvezérek

Számos, a főiskolásokat, egyetemistákat utcára vivő „diákmozgalmi” vezető az ellenzéki pártok, leginkább az LMP aktivistája – derül ki a Magyar Nemzet összeállításából. De találkozhatunk a szónokok között a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Táncsics Akadémia hallgatójával is.
Vida Katalin a Hallgatói Hálózat nevében mondott beszédet a már visszavont keretszámok elleni tüntetésen. A „diákmozgalom” egyik szónoka eközben az LMP Facebook-profilján található fotók egyikén is felfedezhető, az aláírás szerint a kép az ellenzéki parlamenti párt közelmúltban lezajlott kétnapos kongresszusán készült. Vida Katalin pedig épp a kongresszus döntéseinek kihirdetését várja. Az LMP honlapjáról kiderül az is, hogy Csurgó Dénes, a Hallgatói Hálózat másik vezéralakja és szónoka 2010-ben a párt egyik jelöltje volt a főváros III. kerületében az önkormányzati választásokon. Mindezek ellenére Csurgó azt állította a Mandiner.hu-nak adott interjújában, hogy politikamentesen harcol a felsőoktatási törvény szerinte visszás passzusai ellen.
Szintén az LMP szakpolitikusa Misetics Bálint, aki a Humán Platform tüntetésén mondott beszédet. „Nem fogok óvatosan fogalmazni: az Orbán-kormány nem csupán a demokráciát, az alkotmányosságot és a jogállamot tekinti ellenségének, hanem a jóléti államot is” – mondta itt Misetics, aki egyben a Város Mindenkié nevű szerveződés egyik vezéralakja. Ugyancsak a Hallgatói Hálózat nevében mondott beszédet Rakovics Márton, aki a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Táncsics Akadémia hallgatója. Az intézmény célja bevallottan a jövő baloldali politikusainak kinevelése, akik Gyurcsány Ferenc szavai szerint „kevés tekintélytisztelettel, sikerre éhesen” politizálnak majd.
Mint az MNO korábban megírta, a hallgatókan mostanában valahogy nagyon szeretik a Magyar Szocialista Pártnál is. Hogy a hallgatók, illetve gimnazisták nehezen élik meg a felsőoktatás átalakítását, Orbán Viktor természetesnek nevezte a közrádiónak adott interjújában, ugyanakkor óva intett attól, hogy manipuláció tárgyává váljon az ifjúság.

Balog Zoltán miniszter idén kizárólag a ponthatárok minimumát határozza meg, amely a kapacitás és az esetleges túljelentkezés függvényében felfelé módosulhat.
Akár nettó 75 ezer forint ösztöndíjat is kaphatnak azok a hallgatók, akik hiányszakokra, például fizika-kémia tanár képzésre jelentkeznek a felsőoktatásba.
A felsőoktatás átalakításával kapcsolatos események kronológiáját ide kattintva olvashatja.forrás: mno

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése