2013. január 29., kedd

Belső levelezést szerezték meg a diákoknak

Az Egyesült Államokból érkezett közösségszervezők segítik a Hallgatói Hálózat (HaHa) tagjait. A szakemberek a többi közt abban adnak támogatást a diákoknak, hogy miként tudnak hatékonyan nyomást gyakorolni a döntéshozókra. A Magyar Nemzet birtokába került a Haha belső levelezése, amelyből az is kiderül: februárban újabb tüntetésekre, valamint kormányhivatalok elfoglalására készülnek a diákok.
A Magyar Nemzet birtokába került a Hallgatói Hálózat (HaHa) belső levelezése, amiből az derül ki, hogy az Egyesült Államokból érkezett közösségszervezők segítik a hálózat diákjait. A szakemberek a többi közt arra készítik fel a hallgatókat, miként gyakoroljanak hatékony nyomást a kormányra vagy hogyan szerveződjenek. Az amerikai oktatók a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében érkeztek Magyarországra, azonban a háttérben Soros György magyar származású üzletemberhez vezetnek a szálak. A diákok szombaton egy négyórás zártkörű tréningen vehettek részt.
A hálózat tagjainak egymás közti levelezése szerint a HaHa február 11-én újrakezdené a tüntetéseket, kormányhivatalok elfoglalását is tervezik, és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál is megmozdulás várható. A diákok diskurzusa rámutat, hogy látszólagos a jó viszony a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a hálózat között, ugyanis elképzelhető, hogy a HaHa kilép az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórumból, amennyiben az általuk kidolgozott javaslatcsomagot nem fogadják el.
Noha a Hallgatói Hálózat folyamatosan hangsúlyozza pártfüggetlenségét, a diákok belső levelezése szoros kapcsolatra utal a balliberális értelmiségieket tömörítő Oktatói Hálózattal. A diákszervezetnek egy olyan kommunikációs vállalkozás is segít, amelynek stratégiai vezetője a volt SZDSZ-es Magyar Bálint, illetve a szocialista Hiller István által vezetett oktatási tárcának volt a munkatársa.forrás:MNO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése