2013. február 28., csütörtök

"Tekintse gesztusnak" - Böröcz az Esterházy-cenzúráról

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója egyetért Esterházy Péter programajánlójának megvágásával, és csak munkásságára való tekintettel kértek bocsánatot az írótól - írja a Heti Válasz.
Több ezer műsorszámból, több mint hétmillió műsorpercből két perc volt a hiba. Több ezer ember közül - miközben elbocsátások vannak, és sok minden történik - nem lehet egy-kettő, aki hibázik? - tette fel a kérdést a Heti Válasz legfrissebb számában Böröcz István, az MTVA vezére arra a kérdésre, hogy mi az oka a közmédiában előforduló "bakiknak", mint a kiretusált Lomnici Zoltán, a tüntető tömeg elhallgatása az Operánál és a legutóbbi eset: Esterházy Péter programajánlójának cenzúrázása.
"A legutóbbi esetben nem Esterházy Péter írói munkásságával összefüggő mondatokról volt szó: szereplője volt egy műsornak. A szerkesztőnek joga volt eldönteni, hogy mi kerül adásba és mi nem. Ez a néhány mondat nem illett a programajánlóba. Akkor követtünk volna el hibát, ha utasítottuk volna a szerkesztőt, hogy mit tegyen bele és mit ne" - magyarázta az esetet Böröcz.
Azt, hogy az eset után bocsánatot kértek, azzal magyarázta, hogy csak az "író személyére, munkásságára való tekintettel" tették ezt. "Tekintse gesztusnak, mi is annak szántuk" - tette hozzá.
Mint megírtuk: kivágták Esterházy Péter kulturális ajánlójából a Nemzeti Színházról szóló részt az MR1-Kossuth Rádióban. Az MTVA fegyelmi vizsgálatot indított az érintett szerkesztő ellen, ugyanakkor visszautasította, hogy cenzúráról lenne szó.forrás:HVG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése