2013. február 28., csütörtök

A médiaalap vezetőjének állítólagos ügynökmúltjáról írnak 2011. február 10., csütörtök, 07:31

gy bűnügyi oldal szerdán tett közzé egy úgynevezett 6-os kartont, amelyen az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára felirat szerepel. A karton Böröcz Istvánt "Nádasdy" fedőnéven említi.
Újabb internetes portál hozott nyilvánosságra információt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál élére került Böröcz István múltjáról - írja a Népszava. Egy bűnügyi oldal szerdán tett közzé egy úgynevezett 6-os kartont, amelyen az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára felirat szerepel. Bár a lap szerint a karton hitelesnek tűnik, a mindeddig következetes bírói gyakorlat szerint ez még nem bizonyít tényleges ügynöki munkát, csak azt, hogy az állambiztonsági szervek nyilvántartották az illetőt.
A karton az újságírót "Nádasdy" fedőnéven említi, továbbá azt is tartalmazza, hogy anyagi érdekeltség alapján szervezték be a belső elhárításhoz, méghozzá 1989. május 24-én. Böröcz István a Népszavával szóvivője útján közölte: soha semmilyen beszervezési lapot nem írt alá, és ügynöki tevékenységet soha nem folytatott. Közleményében pedig úgy fogalmazott: az ennek ellenkezőjét állító sajtóorgánumok ellen polgári és büntetőjogi eljárásokat kezdeményez.F:HVG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése