2013. február 28., csütörtök

Mellár: Letelefonáltak, hogy Gyurcsány elvtárs jön vizsgázni

A professzor szerint elő kellene szedegetni azokat a doktorikat és diplomákat, melyek nem feleltek meg a tudományos igényeknek.
Előbb-utóbb muszáj lesz szembenézni a múlttal. A korábbi időszakban sok olyan diploma és doktori készülhetett, melyek nem feltétlenül feleltek meg a tudományos igényeknek. Ezeket elő kellene szedegetni – jelentette ki Mellár Tamás közgazdászprofesszor az m1 Ma reggel című műsorában.
Mint mondta: kezdő oktatóként azt tapasztalta, hogy akkor politikai-anyagi befolyást gyakoroltak a felsőoktatásra. Vállalatok megbíztak munkával egyetemeket, cserébe a vezetőknek biztosították a doktorik könnyebb elérését. "Én nem voltam párttag, nem voltam megbízható ember, ezért közelről nem láthattam a folyamatot" – mondta Mellár.
Beszélt arról is: a kapitalizmus és a szocializmus politikai gazdaságtanát tanította levelezősöknek, így találkozott Gyurcsány Ferenccel, aki akkoriban megyei KISZ-titkár volt. Egy reggel telefonon keresték a pártbizottságról, letegezték, leelvtársozták, és közölték, hogy aznap Gyurcsány elvtárs jön vizsgázni, figyeljen oda.
Hozzátette: Gyurcsánynak egyáltalán nem volt rossz a teljesítménye, így nem kellett semmit tennie. Olyan „négyes körüli” osztályzatot adott.F.: Hiradó.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése