2016. április 8., péntek

A Blikknek panaszolták el a határt védő rendőrök

Elképesztő fotókat küldtek a déli határt védő magyar rendőrök

Utolsó frissítés:
Szerző:
Földbe ásott gödörben melegednek a rendőrök egy hordó körül zsákokon ülve – derül ki többek között azokból az újabb fotókból, amelyeket a határ mentén szolgáló rendőrök küldtek el a Blikknek az áldatlan állapotokról.
Újabb fotókat kapott a határvédelmet ellátó rendőröktől a Blikk a munkájuk körülményeiről. Szerdán a lap szemeteszsákokból felhúzott sátrakat mutatott be, most pedig azt, hogy egy gödörbe ásott hordó mellett melegednek a déli határra kirendelt rendőrök.
A lapnál beszéltek egy olyan rendőrrel is, aki az elfogadhatatlan helyzet ­miatt fordított hátat a hivatásának a közelmúltban. A név nélkül nyilatkozó rendőr közölte, hónapokot töltött a határon, de szerinte nem ez a rendőri munka. Hozzátette, sokan kezdenek kikészülni, de pozitív változásnak nem sok jelét látják.
A leszerelésre a Blikk szerint egyelőre kevesen szánják el magukat, a határon szolgáló rendőrök közül ugyanis sok még próbaidős. Egy másik rendőr arról beszélt, hogy sok próbaidős attól tart, ha leszerel, vissza kell fizetnie az oktatására költött pénzt, ami általában több százezer forintra rúg.
A magyar–szerb határszakaszon egyébként körülbelül 600 katona és nagyjából 400 rendőr teljesít szolgálatot.
Az ORFK a lap szerint azt közölte, hogy a magyar-szerb szakaszon hamarosan manőverutat, világítórendszert és további esőbeállókat építenek ki. Hozzátették, hogy eddig az állomány részéről nem érkezett panasz, a felmerülő jelzéseket megvizsgálják, és ha kell, orvosolják. Nem tudnak arról, hogy bárki a határszakaszon uralkodó állapotok miatt szerelt volna le – tette hozzá a beszámoló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése