2014. július 17., csütörtök

Visszamehettek a lakók szerdán öt órától az Andrássy úton kedden kigyulladt és részben leégett műemléképületbe, hogy megmaradt vagyontárgyaikat összeszedjék. Szerkesztőségünk munkatársai is visszatérhettek a törmelékkel borított házba, ugyanis itt működött lapunk bázisa.
PESTISRÁCOK.HU
A Terézvárosi Önkormányzat épületében tartott szerda délutáni sajtótájékoztatón elhangzott, még mindig vannak tűzfészkek az épületben, az oltási munkálatok jelenleg is tartanak. Hassay Zsófia elmondta, a fedél nélkül maradt családok azonnali gyorssegélyt kapnak: lakásonként ötvenezer forintot, illetve családtagonként még külön húszezer forint támogatást biztosít az önkormányzat.
Hassay Zsófia emlékeztetett, a tűzvész okozásával gyanúsított két férfi a közös képviselet felkérésére, a néhány héttel ezelőtti viharkárok javítása miatt  dolgozott a tetőtérben.
A polgármester asszony a PestiSrácok.hu tudósítójának kérdésére elmondta, sokszor felmerült bennük az a lehetőség, hogy az önkormányzat kisajátíthatná az épületet, de állítása szerint nem volt meg hozzá a jogszabályi háttér. Mint mondta: Magyarországon a magántulajdon védelme nagyon erős.
Mint ismert, korábban Orbán Viktor miniszterelnök a szintén a VI. kerületben található Balettintézettel kapcsolatban fogalmazta meg azt az igényét, hogy az államnak tulajdonjogot kellene szereznie az Andrássy út 25. szám alatt található épületben. Azonban idén júniusban jelent meg a sajtóban az a hír, hogy magánbefektetők érdekeltségébe került a Balettintézet is.

Törmelékdarabok mindenütt

Mint korábban beszámoltunk róla, a PestiSrácok.hu szerkesztősége is abban az Andrássy úti épületben működött, amely kedd délután hatalmas tűz miatt életveszélyessé vált. Két munkatársunk a lakókkal együtt visszament a hátrahagyott értékeinkért. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy első emeleti irodánk plafonja ázott csak be. A második élők sajnos nem voltak ilyen szerencsések, ugyanis az oltás következtében ingatlanjaik teljesen eláztak. A visszaköltözés csak hónapok múlva lehetséges.
IMG_7885
A harmadik emelet és a tető megsemmisült Fotó: PestiSrácok.hu
IMG_7895
A kerület polgármestere a szerda délutáni sajtótájékoztatóján büszkén emelte ki, hogy a másfél éve felújított kémény nem dőlt le Fotó: PestiSrácok.hu
IMG_7901
A tetőtérben engedély nélkül lebontották a tűzfalakat, ezért terjedt viharos gyorsasággal a tűz Fotó: PestiSrácok.hu
IMG_7915
A Szív utcát még napokig lezárhatják Fotó: PestiSrácok.hu
IMG_7930
Az Eszterházy- palota Andrássy úti bejáratába lépve ez a látvány fogadta munkatársainkat Fotó: PestiSrácok.hu
IMG_7942
Az épület hátsó udvarában áll a törmelék Fotó: PestiSrácok.hu
IMG_7962
Törmelékdarabok mindenhol Fotó: PestiSrácok.hu
IMG_7975
A tetőtér és a harmadik szint évek óta életveszélyes volt Fotó: PestiSrácok.hu
IMG_7939
A vihar okozta károk javítása közben keletkezett a tűz a tetőn Fotó: PestiSrácok.hu
IMG_7958
A házat életveszélyessé minősítette a statikus Fotó: PestiSrácok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése