2014. október 22., szerda

MOZAIK válogatás: Orbán: Lehet, hogy hiba volt a kinevezése, de Tasnádi akkor is marad


/ 2014.10.20., hétfő 18:37 / Hírforrás: MTI/Válasz.hu



A miniszterelnök szerint még ha hibának is tűnik Tasnádi László kinevezése, vállalja ennek következményeit, és a rendészeti államtitkár a posztján marad. Orbán Viktor ezt hétfőn jelentette ki a Parlamentben, miután Novák Előd jobbikos képviselő Tasnádi László III/II-es múltjáról kérdezte őt az azonnali kérdések órájában. Az LMP a külföldön dolgozó magyarokról faggatta a kormányfőt.
Fotó: MTI
A miniszterelnök a jobbikos Novák Előd kérdésére kifejtette: Tasnádi Lászlót a képviselők jelentős része régóta ismeri, 1990 után jelentős szakmai karriert futott be, kezdetben az Információs Hivatalnál, azután a rendvédelmi szervek védelmi szolgálatánál, majd az APEH bűnügyi igazgatójaként. Tasnádi László 2010 óta a belügyminiszter kabinetfőnökeként több mint 70-szer képviselte a tárcát nyilvános bizottsági üléseken, munkáját közmegelégedéssel végezte, ezért kapott lehetőséget az előrelépésre - fejtette ki.
A kormányfő megjegyezte: az államtitkár munkáját sem a Jobbik, sem más párt nem támadta, nem kritizálta.
Felvetette: ha Tasnádi László jó volt APEH-osnak, rendvédelmisnek, információs hivatalban dolgozónak, vajon nem lehet-e jó államtitkárnak. Véleménye szerint lehet, ám ezt az álláspontját sokan kritizálták - a Fideszben is -, amit elfogad.
„Föltéve, de nem megengedve, hogy ez hiba volt, hibát nem tudok egy másik hibával kijavítani, mert ilyenkor a hibákat nem kivonják egymásból, hanem összeadják” - fogalmazott Orbán Viktor.
A kormányfő hangoztatta: még ha hibának is tűnik ez a döntés, vállalja a következményeit, és az államtitkár marad.
Tasnádi László ügyéről szóló cikkünk itt, publicisztikánk itt és itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése