2013. április 2., kedd

Orbán vagyonnyilatkozata: félmilliós megtakarítás és 6 milliós bevétel 2011. február 01., kedd, 09:07 • Utolsó frissítés: 2011. február 01., kedd, 11:01 Szerző: Hírszerző/FH

Az elmúlt fél évben 6 millió forintot kapott legújabb könyve kiadásáért, ezen kívül 451 ezer forinttal gyarapította feleségével közös bankszámláját Orbán Viktor - derül ki a miniszterelnök legfrissebb vagyonnyilatkozatából, amely az Országgyűlés hivatalos honlapján kívül a kormányfő internetes oldalán is megjelent hétfőn éjszaka.

A miniszterelnök legutóbbi, 2010 nyári vagyonnyilatkozata szerint még 517 ezer forintja volt a felségével közösen, ez mostanra 968 ezer forintra növekedett. A friss nyilatkozatban - a korábbiakhoz hasonlóan - szerepel a XII. kerületi ingatlanrésze, illetve a 2006-ban vásárolt felcsúti ingatlanai, ez utóbbiakat azonban már korábban 50 évre átengedte ingyenes használatra a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak. Orbán Viktornak a nyilatkozat alapján ezeken felül sem autója, sem más értékes vagyontárgya, sem értékpapírjai nincsenek.
Orbán Viktor a jövedelmei között összeg szerint nem jelölte meg a miniszterelnökként kapott, illetve a képviselői javadalmazását. A nyilatkozat megfelelő helyére annyit írt, hogy a törvény szerint. Miniszterelnöki javadalmazását a miniszterelnökség, képviselői juttatását az Országgyűlés Hivatala fizeti. Orbán Viktor képviselő, miniszterelnök és a Fidesz elnöke is. Pártelnöki foglalkozását nem szünetelteti, de pénzt nem kap érte, mert a Fidesz elnökeként járó javadalmazását határozatlan időre felfüggesztette.
Az Országgyűlés nyári megalakulása óta Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában eseti jövedelemként jelent meg több mint 6,3 millió forint, könyvkiadásból származó jövedelem.
A vagyonnyilatkozatban továbbra is szerepel tartozásként a feleségével 2002-ben közösen felvett 20 milliós hitel még fennálló része is.
A nyilatkozat a 2010. december 31-i állapotot tükrözi.
A jogszabályok szerint az országgyűlési képviselőknek minden évben legkésőbb a január 1-jét követő 30 napon belül, illetve új országgyűlés megalakulásakor kell vagyonnyilatkozatot tenniük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése