2016. május 26., csütörtök

Lágerbe zárják majd azokat akiket Bogár László vizionált meg akik betolakodtak hazánkba kéretlenül?

Lázár: Mit kell velünk csinálni? Lágerbe zárni?

Bucsy Levente, 2015. szeptember 17., csütörtök 17:04, frissítve: csütörtök 23:28
Nem úgy kel reggelenként Lázár János, hogy lemond, Rogán Antal pozíciócseréjével kapcsolatban viszont igen keményen fogalmazott a csütörtöki Kormányinfón a kancelláriaminiszter.
Egyedül Magyarország képes betartani és betartatni a schengeni szabályokat – közölte a 23. Kormányinfo tájékoztatón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint Magyarország ezért nem lenézést és nemzetközi kirekesztést érdemel, hanem megbecsülést. „Olyan mértékűek a népünk kiközösítését és megbélyegzését illető törekvések, hogy annak hosszú távú következményei lehetnek”, fogalmazott. „A magyarok kollektív nemzetközi megbélyegzését pártállásra való tekintet nélkül vissza kell utasítanunk. Mit kell velünk csinálni? Lágerbe kell minket zárni?”

A kerítés hatékony

Percről percre
A migránsok a horvát határon is áttörtek – kövesse az eseményeket az mno.hu-n!
A számokat illetően a kormánytag elmondta: a 9380 illegális határátlépő a kerítés megépítése óta egy nap alatt 367-re, két nap alatt 277-re, mára 95-re csökkent. „Jó lett volna, ha nem lett volna rá szükség, de volt” – mondta Lázár János. Vélekedése szerint szervezetten jönnek a határhoz az emberek, és most szervezetten mennek más irányba. Beszámolt arról is, hogy elkaptak 1139 embercsempészt, és finoman utalt rá, hogy akár szerb állami szerepvállalás is lehet a migráció szervezésében. „200 ezer illegális bevándorló lépte át a magyar határt idén eddig. Mára nagyon lecsökkent az érkezők száma. 4300 honvéd teljesít szolgálatot. Nekik volt köszönhető, hogy szeptember 15-re elkészült a határzár. Volt, aki 15 órát is dolgozott az utolsó napon” – sorolta, megjegyezve, hazánkra akkora teher hárul a migráció kapcsán, mint Németországra, Ausztriára és Svédországra együttvéve, mégsem kapjuk meg töredékét sem anyagilag a Görögországnak jutó segítségnek. „200 millió eurót kértünk, 61 milliót kaptunk 7 évre.”
Lázár: Ausztria és Románia gyűlöletbeszédet folytat a magyarok ellen
Állami rezsicsökkentés
Az ügyintézési eljárások lerövidítésére tesz javaslatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jövő héten az Országgyűlésnek. Elmondta, hogy a határidőkre, a tartalmi kérdésekre és a szükséges dokumentumokra vonatkozó szabályozás megváltoztatásával átrendezik egyebek mellett az engedélyezési és felülvizsgálati eljárásokat. A cél, hogy bármilyen ügyet legfeljebb hatvan napon belül el lehessen intézni – közölte Lázár János. Megerősítette azt is, hogy 10 milliárd forint értékben csökkennek az ügyintézési díjak.

Öt-, négy-, illetve hárommillió forintos plafonban maximálná az állami cégek vezetőinek bérét a kormány. Lázár János tájékoztatása szerint a plafonokat szektoronként határozzák meg, veszteséges társaságnál pedig nem jár prémium. A tárcavezető az Állami Számvevőszék elnökének hatásvizsgálatával indokolta a tervet, és célként fogalmazta meg, hogy megszűnjenek a bújtatott bérezési rendszerek. Kitért arra is, hogy kivételes nemzetgazdasági érdekből egy nemzetközi menedzser esetében eltérhetnek a bérezésben és a nemzetközi sztenderdeket alkalmazhatják.

(MTI)
Lázár bejelentette, hogy 200 millió forintos együttműködési megállapodást kötöttek a segélyszervezetekkel, akik akár a szerb oldalon is teljesíthetnek szolgálatot.

Van határvédelem? Lehet beszélni a kvótáról!

A miniszter újból egyértelművé tette, hogy a kvótáról tárgyalni is csak akkor hajlandóak, ha van rendes és hatékony határvédelem, ami mindennek az alapja. Egész addig ugyanis nem lehet tudni, hány emberről beszélünk összesen. További megválaszolandó kérdésnek nevezte az Európai Bizottság számára, hogy mi lesz majd a kvóták után a szabad mozgással.
A kerítés továbbépítésével kapcsolatban nem bocsátkozott jóslatokba, de annyi biztos, hogy a milliárdos költséget is felemészthető munka során Csongrád teljes déli határszakaszára kerítés épül, a horvát szakaszon pedig először az aknák miatti terepfelmérést kell elvégezni. A kerítésszakaszok pedig napokon belül elkészülhetnek, ha lesz döntés.
A kapcsolódó plakát- és nemzetközi sajtókampány – amely Pakisztánig ér – 1,1 milliárd forintot emészt fel, de szórólapozás is jön Szerbia és Macedónia területén.

Ban Ki Mun nézzen rá a szerbekre!

Ban Ki Mun hazánkat elítélő véleményéről kijelentette, arra figyelni kell, de az ENSZ-nek Szerbiára is rá kellene néznie, ott hogy bánnak a migránsokkal, tájékoztatják és ellátják-e őket. Azt nagy hibának tartaná, ha Magyarország szerepvállalása miatt az EU forrásokat vonna meg tőlünk. Lázár megjegyezte azt is, hogy a nehézségek egy részét már megoldotta volna, ha javaslatunkkal összhangban soron kívül felveszik az unióba Szerbiát.
Lázár nem zárta ki, hogy a 30 napos határzárat idejekorán feloldják, de döntés előtt az Operatív Törzs minden nap átvilágítja a helyzetet.
A tárcavezető az ellenzéket is bírálta azért, hogy az elmúlt két évben nem tulajdonított a migrációnak elég nagy jelentőséget.

Beszólt Rogánnak

Kérdésre válaszolva a saját jövőjéről elmondta, nincs téma ebben a helyzetben. „Orbán Viktor szerint van, amelyik munkán javítani kell, ezért kérte fel Kósa Lajost frakcióvezetőnek Rogán Antal helyett” – közölte.
Lázár egyébiránt nem tartja magát olyan vezetőnek, aki minden nap úgy kel fel, hogy le fog mondani.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter közlése szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn ad arról tájékoztatást az érintetteknek, hogy milyen technikával vesz részt a kormányzati munkában Rogán Antal. Elmondta, hogy a kormányfőnek szabad keze van abban, hogy a kormányzati struktúrát megváltoztassa a kabinet teljesítményének javítása érdekében. Hozzátette: a Fidesz-frakció velencei ülésén a kormányfő arról is beszámolt, hogy a változtatásokhoz személyi változtatások is szükségesek, és ennek első lépéseként hívta be a kormányzati csapatba Rogán Antalt. A miniszter elmondta, ha a miniszterelnök megkérdezi tőle, hogyan lehet ezt a változást eredményesen kivitelezni, akkor azt fogja mondani: azok számára, akik a végrehajtó hatalomba bekerülnek, elvárás, hogy a hatalomhoz felelősségnek is társulnia kell.
A Kormányinfó 23.-ról szóló részletes, frissülő tudósításunkat ITT olvashatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése