2019. január 29., kedd

Nem csupán az I. kerület polgármestere és családja, illetve számos Fidesz-közeli fontos ember, de Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg is kedvezményes áron jutott önkormányzati bérlakáshoz a budai Várban – derítette ki a 24.hu.
A lap azt írja, hogy a legmagyarabb Habsburgnak is nevezett József nádor ükunokája a Várnegyed előkelő részén, a Halászbástyához közeli Országház utcában, egy felújított műemlék épületben bérel egy 117 négyzetméteres önkormányzati lakást:
mindössze 71 ezer forintért havonta.
A portál megjegyzi, hogy az utcában, illetve a környéken hasonló méretű lakásokért akár a főherceg részére megállapított bérleti díj tízszeresét is elkérhetik.
A Habsburg-Lotharingiai Mihály által fizetett 71 ezer forintos havi bérleti díjért piaci alapon egyetlen lakást sem kínálnak bérlésre az I. kerületben.
A főherceg néhány éve azzal került be a hírekbe, hogy Lázár János korábbi Miniszterelnökséget vezető miniszterrel együtt vadászott Soponyán, amely során 913 fácánt lőttek ki.
Lázár Jánost és a főherceget egyébként nemcsak a vadászat, hanem az üzlet is összeköti. A volt miniszter tavalyi vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy tízszázalékos tulajdonrésze van az osztrák–liechtensteini milliárdos Max Turnauer cégében, a Divatcsarnok Projekt Zrt.-ben. Ennek a társaságnak az igazgatótanácsi tagja Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg. A cég tulajdonában van a budapesti Paulay utca 52. szám alatti épület – írja a 24.hu.(forrás: Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése