2014. március 12., szerda

Mit mond Gyurcsány?

Gyurcsány sorra veszi a tényeket és felmerülő kérdéseket, hosszan taglalja őket, majd levonja a következtetést, miszerint a Fidesz az elmúlt napokban beismerte, hogy ők szivárogtatták ki az őszödi beszédet egy politikai lavina elindítása céljából. A kérdés szerinte, hogy melyik fideszes politikus adott utasítást arra, hogy megvágják az anyagot.
Egy másik kérdés, amit Gyurcsány felvet, hogy vajon a Fidesznek volt-e köze a 2006-os zavargásokhoz, azok megszervezéséhez. Gyurcsány így emlékszik a 2006-os eseményekre:
Emlékezzünk csak: Orbán Viktor már 2006 nyarán, szokásos tusnádfürdői beszédében elkezdte építeni a hazugság-tematikát. Onnantól, minden fideszesnek, minden témában, minden alkalommal kötelező volt kimondani egy mondatban legalább kétszer: hazudtak. Orbán produkált akkoriban még fura dolgokat, például váratlanul megjelent a Fradi B-középben is. Aztán egyszer csak, szeptember 17-én többek visszaemlékezése szerint már a korai órákban leparkolt a Kossuth téren a Hír tv közvetítő kocsija, aztán nyilvánosságra került a vágott, manipulált beszéd, és egyszer csak megtelt a tér tüntetőkkel, amit a Hír Tv odakészített kocsija élő egyenesben tudott közvetíteni. Másnap, a mindenféle B-közép vezetésével felgyújtották a tv székházat. Ezt követően kezdetét vette a Fidesz szisztematikus politikai építkezése, a randalírozók heroizálása.(f:femina)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése