2014. március 12., szerda

2006 ősz - Székházügy: kevesellték a rendőröketA korábban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója Petrétei József miniszterrel együtt televízión követte az eseményeket a 2006. szeptember 18-i MTV-székházostrom éjszakáján. Nyomozati vallomása szerint a miniszter beszélt telefonon a másodrendű vádlott Gergényi Péter egykori budapesti rendőrfőkapitánnyal, aki „megfelelő intézkedésről” biztosította. Petrétei azonban jelezte, ennek nyomát nem látja a médiaközvetítéseken. Bár a tanú ódzkodott attól, hogy véleményt alkosson a rendőri intézkedésről, azt a bíró kérdéseire válaszolva nyilvánvalónak nevezte, hogy erősítést kellett volna küldeni a székház bejáratát védő egységeknek. Piros a tévéközvetítés alapján úgy látta, a vízágyút megfelelő támogatás nélkül vetették be. Szerinte négy-ötszáz rendőr tudta volna helyreállítani a rendet aznap éjszaka, egy részük a székházból kitörve, másik részük pedig oldalról benyomulva a Szabadság térre. A bíróság tegnap meghallgatta F. Mónika rendőr alezredest, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) akkori főelőadóját, aki a székházostrommal ellentétben nem tudott arra példát mondani, hogy egy kiképzésre a fővárosba vezényelt vidéki csapatszázadot éles bevetésre küldtek volna azt megelőzően. B. András rendőr őrnagy, aki akkor a BRFK központi ügyeletén teljesített szolgálatot, arról számolt be, hogy minden rendőrségi rádiócsatorna és telefonvonal le volt terhelve az ostrom éjszakáján. A székházban lévő rendőrökkel nem volt kapcsolatuk.

A korábban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója Petrétei József miniszterrel együtt televízión követte az eseményeket a 2006. szeptember 18-i MTV-székházostrom éjszakáján. Nyomozati vallomása szerint a miniszter beszélt telefonon a másodrendű vádlott Gergényi Péter egykori budapesti rendőrfőkapitánnyal, aki „megfelelő intézkedésről” biztosította. Petrétei azonban jelezte, ennek nyomát nem látja a médiaközvetítéseken.
Bár a tanú ódzkodott attól, hogy véleményt alkosson a rendőri intézkedésről, azt a bíró kérdéseire válaszolva nyilvánvalónak nevezte, hogy erősítést kellett volna küldeni a székház bejáratát védő egységeknek. Piros a tévéközvetítés alapján úgy látta, a vízágyút megfelelő támogatás nélkül vetették be. Szerinte négy-ötszáz rendőr tudta volna helyreállítani a rendet aznap éjszaka, egy részük a székházból kitörve, másik részük pedig oldalról benyomulva a Szabadság térre.
A bíróság tegnap meghallgatta F. Mónika rendőr alezredest, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) akkori főelőadóját, aki a székházostrommal ellentétben nem tudott arra példát mondani, hogy egy kiképzésre a fővárosba vezényelt vidéki csapatszázadot éles bevetésre küldtek volna azt megelőzően. B. András rendőr őrnagy, aki akkor a BRFK központi ügyeletén teljesített szolgálatot, arról számolt be, hogy minden rendőrségi rádiócsatorna és telefonvonal le volt terhelve az ostrom éjszakáján. A székházban lévő rendőrökkel nem volt kapcsolatuk.
- See more at: http://www.magyarhirlap.hu/szekhazugy-keveselltek-a-rendoroket#sthash.RQDmJhsz.dpuf
A rendőrségnek meg kell tudnia védenie az objektumokat – jelentette ki a 2006 őszi események rendőri mulasztásai kapcsán indult büntetőper tegnapi tárgyalásán Piros Attila dandártábornok, aki a történtek idején az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium egyik főosztályvezetője volt. - See more at: http://www.magyarhirlap.hu/szekhazugy-keveselltek-a-rendoroket#sthash.RQDmJhsz.dpuf
A rendőrségnek meg kell tudnia védenie az objektumokat – jelentette ki a 2006 őszi események rendőri mulasztásai kapcsán indult büntetőper tegnapi tárgyalásán Piros Attila dandártábornok, aki a történtek idején az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium egyik főosztályvezetője volt. - See more at: http://www.magyarhirlap.hu/szekhazugy-keveselltek-a-rendoroket#sthash.RQDmJhsz.dpuf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése