2014. március 7., péntek

Kósa Lajos fél nap után megcáfolta önmagát

Belegabalyodott az őszödi beszéd visszatapsolásába a Fidesz alelnöke. Gyurcsány hátradől, a média Kósa Lajos fél évvel ezelőtti cinikus reakcióját citálja.
Vasárnap este még azt állította az ATV műsorában Kósa Lajos, hogy a Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülése előtt és utána is voltak találkozók a felvétel ügyében, ő úgy értesült a felvételről, hogy egy „miskolci fiú” felhívta, és telefonon bejátszotta neki, Kósa pedig azon a véleményen volt, hogy az anyagot el kell juttatni a sajtóhoz. (Alább megtekinthető videón.)
Hétfőn reggel az állami rádió reggeli műsorában már más hangzott el. „A Fidesz alelnöke szerint ő vasárnapi tévéinterjújában sem állította, hogy már az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt hallotta, tudta, hogy mi áll a hangfelvételben. ’Nem ezt mondtam. Annyit mondtam, hogy tudtam, hogy van egy ilyen – mert nyilván nem csak nekem van, hanem számos ellenzéki politikusnak ezt eljuttatták, vagy ez a hír terjedt. De hát még aznap a Kossuth Rádió az egészet beadta, tehát ennek nem sok jelentősége van’ – fogalmazott.”
Kósa Lajos vasárnapi önleleplező elszólása (ő már a nyilvánosságra hozatal előtt ismerte, hallotta Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét) több médiumot is arra késztette, hogy elővegyék a debreceni polgármester tavaly őszi közleményét. Történt akkor, hogy egy korábban szocialista politikus azt állította: Kósának köze volt a Gyurcsány-beszéd kiszivárogtatásához, a sajtóhoz történt eljuttatásához. A fideszes politikus erre érdemi válasz helyett az alábbi nyilatkozatát küldette szét a médiának fél évvel ezelőtt:
„Az őszödi kormányüdülő kéményébe Szíjjártó Péter engedett le egy 30 méter hosszú, 5-ös, narancssárga színű mászókötéllel az ominózus 2006 tavaszi napon. Kezemben egy MK-27-es táskamagnetofon volt, hozzá csatlakoztatva egy BEAG gyártmányú mikrofon. Gyurcsány Ferenc beszédét így vettük fel a magnóban található Polimer 90 perces kazettára, amin korábban Karel Gott, Udo Jürgens és Korda György Egy péntek éj Szent Ferencen című koncertjének kalózfelvétele volt található. A felvétel elkészülte után még a tetőn visszahallgatva a hanganyagot azt tapasztaltuk, hogy sajnos néhány helyen Gyurcsány Ferenc hangja helyett Karel Gott volt hallható, ezeket a helyeket a - szintén a tetőn tartózkodó - akkori Fidesz-szóvivő, Cser-Palkovics András eltorzított hangjával pótoltuk. Lelopózván a tetőről, a kazettát a Balaton partján ürgebőrbe varrtuk, és a Sió csatornán keresztül leúsztattuk a Sió-Duna torkolatáig. Itt jugoszláv békaemberek vették át, és juttatták Pestre, miközben elkészítették a kazetta CD-változatát. Így kapta meg a meg a magyar sajtónyilvánosság, amely aztán közölte. Állításaimat semmivel nem tudom alátámasztani, igaz, nem is akarom.”
.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése