2013. november 15., péntek

Polgárné Vida Judit: Plágizált, lemondott

Forrás: HVG - 2013.11.07. 07:39


"Őszinte és nyomatékos" elnézést kért kollégáitól, és lemondott a Fővárosi Törvényszék egy éve kinevezett elnökhelyettese, miután plágiumgyanúba keveredett - írja a HVG hetilap.
hirdetés
„Nekem is, ahogy bárkinek ezzel kapcsolatosan vállalnom kell gyengeségeimet és a hibáimat egyaránt. Ezeket nem kívánom rejtegetni" ezekkel a szavakkal kért „őszinte és nyomatékos" elnézést kollégáitól Polgárné Vida Judit, akiről hetilap az elmúlt hetekben már írt. Az elnökhelyettes eszerint sajátjaként jegyezte mások írásait a törvényszék Kisbíró című magazinjában.
Polgárné Vida Judit átveszi kinevezését Handó Tündétől
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt
Az elnökhelyettes Paulo Coelho brazil és Jean Kittson ausztrál író műveiből "kölcsönzött" részleteket tett közzé forrásmegjelölés nélkül a saját neve alatt a kiadványban, melynek felelős szerkesztője volt. A törvényszék belső vizsgálatot folytatott az esetleges szerzőijog-sértés ügyében, ennek eredményéről azonban nem adtak tájékoztatást az újságnak.
A hetilap szerint az elnökhelyettes őszintén és nyomatékosan elnézést kért kollégáitól. Lemondását Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke elfogadta. Egyúttal Polgárné Vida Judit megvált a Fővárosi Törvényszéktől, és kérte áthelyezését az OBH-ba, amit Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke támogatott.
Polgárné Vida Judit korábban a Fővárosi Törvényszék jogelődje, a Fővárosi Bíróság polgári kollégiumának helyettes vezetője és a 2011-ben megszűnt bírósági önigazgatási szerv, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács tagja volt, majd a törvényszék megbízott elnökhelyettese, 2012 őszétől pedig hat évre kinevezett általános elnökhelyettes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése