2016. április 4., hétfő

KONCZ MOZAIK TALLÓZÓ Magyarországon járt, de kétszer is lerázta Orbánt a marokkói király

KONCZ ÉVA

 MOZAIK TALLÓZÓ

Utolsó frissítés:

VI. Mohamed, Marokkó uralkodója nemrég Budapesten járt, de nem volt hajlandó találkozni a magyar miniszterelnökkel, még annak ellenére sem, hogy magyar részről kétszer is megkeresték a találkozó miatt.
VI. Mohamed március 22-én moszkvai és prágai látogatása után érkezett Budapestre – tudta meg a Magyar Nemzet. Az uralkodót többek között Ferihegyen és a Four Seasons Hotelben szpottolták. A lap pénteki számában azt is írja, hogy az észak-afrikai ország uralkodója kétszer is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök kísérletét egy kétoldalú találkozóra.

Fotó:
Az elutasítás abból a szempontból szokatlan lépésnek számít, hogy a marokkói király Moszkvában és Prágában is szakított időt a helyi állami vezetőkre. Az is kiderült, hogy a látogatást a marokkói nagykövetség szervezte, „ugyanakkor” a magyar illetékes szervek az ilyenkor szükséges támogatást megadták.
Lázár János a csütörtöki Kormányinfón úgy nyilatkozott, ő csupán annyit tud, hogy Magyarországot nagyon sokan szeretik, és vannak államfők, akik „titokban” Magyarországra jönnek azért, hogy jól érezzék magukat.
A Népszabadság és a Magyar Nemzet is felkereste az ügyben a marokkói nagykövetséget és az észak-afrikai ország külügyminisztériumát is, de a VI. Mohamed magyarországi látogatására vonatkozó kérdésekre nem kaptak választ.(forrás:hvg)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése