2016. április 4., hétfő

KONCZ MOZAIK TALLÓZÓ: MEGSZÜNIK AZ ÖNKORMÁNYZATOK TEJHATALMA:A közétkeztetés is állami tulajdonba kerül



A közétkeztetés is állami tulajdonba kerülhet

forrás:Magyar Idő

Új működési modell bevezetését tervezi a kormány az ivóvíz-, a szennyvíz-, a gáz-, az áramszolgáltatás, a távfűtés, a hulladékkezelés és a közétkeztetés területén – jelentette ki Lázár János Hódmezővásárhelyen.


A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csúcsi olvasókörben tartott lakossági fórumán elmondta, hogy a kormány hosszú távú változásokat tervez, amelyek célja, hogy ezeket a szolgáltatásokat nonprofit jelleggel biztosítsa az állam – írta a távirati iroda. A kabinet azt szeretné, ha a szolgáltatók állami kézbe kerülnének vagy az állam által felügyelt piacokon működnének, ez a felsorolt szolgáltatások közül a gáz- és az áramszolgáltatás területén már részben megvalósult. A szennyvíz- és az ivóvíz-szolgáltatás, valamint a távfűtés állami kézbe vételéről korábban már esett szó, újdonság viszont a szemlélet megjelenése a közétkeztetés területén.
Lázár János kiemelte, hogy ha ezeken a területeken továbbra is magáncég akar majd működni, annak tudomásul kell vennie, hogy a lakosság kiszolgálásán nem termelhet profitot. Ez védi meg majd a fogyasztókat attól, hogy a rezsiköltségeik irreálisan megemelkedjenek, jól szervezett szolgáltatói működés esetén a közműdíjak fogyasztói árainak további csökkenése is lehetséges.
Információnk szerint a mai kormányülésen tárgyalnak a témáról, bővebb tájékoztatást későbbre ígért a Miniszterelnökség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése