2016. április 14., csütörtök

Lemondatná Gyárfást a szponzor az úszóbotrányok miatt


Gyárfás Tamás elnök távozását a sorozatos botrányok akarja a támogató/Fotó: RAS Archívum

Budapest – Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Kiss László (74) kínos ügyei miatt. A Magyar Úszó-szövetség egyik támogatója lemondásra szólította fel az elnököt.
Áll a bál az úszóknál! A KÉSZ Csoport nem elégszik meg a szövetségi kapitány búcsújával, Gyárfás Tamás (67) elnök távozását is követeli, ezzel szemben a szövetség újabb pert helyezett kilátásba, ha továbbra sem fizet a cég.
Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs igazgatója a Népszabadság kérdésére megerősítette a cég korábban közleményben kifejtett álláspontját: a KÉSZ Csoport szponzorként nem általában a magyar úszósportot, hanem a 2019/2021. évi vizes világbajnokság rendezési jogának elnyerését, a világbajnokságra való felkészülést, valamint célirányosan Hosszú Katinkát kívánta támogatni. Ez utóbbira továbbra is törekednek.
A cégcsoport a szövetség sorozatos botrányai (lásd Hosszú Katinka és most Kiss László ügyét) mögött kifejezetten Gyárfás Tamás személyét látja. Az elnök – álláspontjuk szerint – már nem képes teljesíteni azt az elvárást, hogy a támogatás fejében erősítse a vállalat társadalmi megbecsültségét. A KÉSZ számára ugyanakkor továbbra is fontos küldetés a magyar sport támogatása, de erre csakis feddhetetlen sportszövetségeket tart alkalmasnak. A KÉSZ az együttműködést lezártnak tekinti.
A szövetségnek Hosszú Katinkával is konfliktusa van/Fotó: RAS Archívum
Az úszó-szövetség azonban visszatámadott, s pert helyezett kilátásba, amennyiben nem fizeti ki a cég a szerződésben foglalt összeget.
A KÉSZ nem egy mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolatot mondott fel erkölcsi okokból, hanem egyszerűen nem teljesítette a vállalását – állítja Csurka Gergely, a MÚSZ kommunikációs igazgatója. A cég 2013-ban kötött – két részből álló – támogatói szerződést az úszószövetséggel.
Egyszer már pert nyert a szövetség a cég ellen, amelynek ekkor 84 millió kellett kifizetnie, most azonban megint felmondta a szerződést, a már említett okokból, ezért újabb bírósági ügy várható.(blikk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése