2016. április 8., péntek

Szörényi Levente szerint mindenki más, csak ő nem! Játsza a "Janit"!

A Rockmúzeumban tartott nyilvános beszélgetésen Szörényi Levente a karrierje mellett többek között pályatársairól, Bródyról, Koncz Zsuzsáról, Kóbor Jánosról beszélt kendőzetlenül.
Szörényi elmondta, annak idején, még 1973-ban azért veszett össze Bródy Jánossal, mert az Illés akkor is fellépett, amikor Bródy börtönben volt – írja a Bors.
„Lekötött turnénk volt, ha visszamondjuk, nemcsak a saját gázsinkat, hanem a teljes jegybevételt is ki kellett volna fizetnünk. A gázsink akkor száz forint volt, a jegyekből pedig tízezer is összejöhetett, nem tehettük meg, hogy nem megyünk el” – mondta Szörényi, aki a mai napig nem érti, ezen miért sértődött meg Bródy.
Bródy egyébként nem börtönben volt, hanem csak egy hónapnyi lakhelyelhagyási tilalmat kapott egy rossz beszólásáért. 1973-ban a miskolci fesztiválon a koncertjük után úgy búcsúzott a közönségtől, hogy megköszönte a szervezők és a rendőrség közreműködését is: „Köszönöm a rendfenntartó erők segítségét is. Igen komolyan gondolom ezt, mert voltak, akik már tegnap lejöttek Miskolcra, és nem volt hol aludniuk, a padokon, az Avas oldalában akarták tölteni az éjszakát, a rendőrség részükre szállást biztosított – igaz, hogy ez a fekhely nem volt olyan, mint az otthoni ágy, de reggel megkérdezték, hogy jól aludtak-e, és jó szórakozást kívánva kiengedték őket”.
Fotó:
E mondatokkal a hatóság szerint „több mint 10 ezer fős hallgatóság előtt, mint műsorközlő, hangerősítő berendezésen keresztül, valótlan tények állításával a rendőrséggel szembeni gyűlöletkeltésre alkalmas kijelentéseket tett”. Ezért egy hónapos lakhelyelhagyási tilalommal sújtották, később 5000 forintos pénzbüntetésre változtatták az ítéletet. Mindenesetre egy ideig nem koncertezhetett az Illéssel.
Koncz Zsuzsa is megharagudott Szörényiékre a Rohan az idő című lemez után, amiért Kovács Katival álltak össze lemezt készíteni. „Konkurenciaharc folyt” – mondta Szörényi, aki úgy tudja, Koncz a sanzonbizottság egyes tagjaival akarta meghiúsítani az albumot.
Az Omegával, és főleg annak frontemberével sem felhőtlen a viszonya Szörényinek. „Kóbor sok marhaságot tud összehordani, például azt, hogy ők azért nem lettek világhíresek, mert mi mentünk ki Angliába.” A zenekarról pedig kifejtette: „emberileg szerencsétlenek már akkor is rosszak voltak, egymást is marták”.(forrás: hvg)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése