2013. május 6., hétfő

Megszületett Liza, a legifjabb Karinthy 2012-03-18 21:16:00 BUDAPEST – Híres író elődök – Karinthy Frigyes, Ferenc és Márton után – egy kislány viheti tovább az örökölt tehetséget.

Az irodalomtörténetben első Karinthy ükunokája, Liza Janka most éppen négyhetes. A babát büszke nagypapája, Karinthy Márton (62) író, színházigazgató csak a napokban merte először kézbe venni, de ahogy mondja, új dimenziók nyíltak meg előtte a pihe-puha baba érkezésével.
Karinthy-unoka
A család. Karinthy Márton (jobbra) lányának, Verának a gyereke. De az apja, Zoltán megengedte, hogy az ősi nevet kapja Liza Janka. Fotó: Pozsonyi Zita
Nem voltam mintaapa, ahogy a felmenőim sem. Nekem is az írás, a színház volt a legfontosabb, a házasságom is erre ment rá. Vera lányom (35) Amerikában nőtt fel, nagyon jó nevelőapa mellett. Már itthon él, angolnyelv-tanárnőként dolgozik, férjével most a baba miatt költöztek új lakásba. Régen nyaggattam már egy unokáért, és végre megérkezett Liza Janka, aki rokonaihoz hasonlóan vélhetően fogékony az ironikus humorra, mert minden grimaszomra mosolyogva reagál – mondja a nagypapa, aki családi kupaktanácson döntötte el, felveheti a pici a legendás ősök nevét is.  Sch. Zs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése