2013. május 27., hétfő

Mai holokauszt Bogár László otromba víziója szerint, dögölj meg te, mért ne téged kéne otthagyni, te Istentelen!

HVG.HU \

ITTHON

Ismét a "menthetetlen rétegekről" beszélt a kormányközeli közgazdász

2013. március 27., szerda, 19:10 • Utolsó frissítés: 2013. március 27., szerda, 19:43
Katasztrófahelyzetben középre kell összpontosítani, a súlyosan sérült, de még menthetőkre, ezért kevesebb energia jut a menthetetlenekre - mondta Bogár László, a jobboldali szellemi holdudvarhoz tartozó közgazdász, az Antall-kormány, majd az első Orbán-kormány volt államtitkára a Somogy megyei online lapnak, a Sonline.hu-nak.

Bogár László januárban komoly felháborodást keltett azzal, hogy a Heti Válaszban megjelent interjújában állítólag azt mondta, az ország egyharmada menthetetlen, őket ott kell hagyni az út szélén, mert rajtuk már az sem segítene, ha az állam talicskával tolná a pénzt a felzárkóztató programokba.
Akkor Bogár László utólag azt mondta, a lap kiforgatta a szavait, a Somogy megyei online lapnak, a Sonline.hu-nak adott interjújában azonban a jelenlegi gazdasági-társadalmi helyzetre analógiaként azt mondta, kegyetlen döntéseket kell hozni, "katasztrófa esetén a mentőosztag parancsnokának legnehezebb döntése: három részre osztani az áldozatokat. Középre kell összpontosítani, a súlyosan sérült, de még megmenthetőkre. Nemcsak a könnyebben sérültekre jut kevesebb energia, hanem ami a legkegyetlenebb: azokra, akik menthetetlenek. Ha a nincsből a legrosszabb helyzetben lévőknek is sokat adok, azzal azt kockáztatom: azok is 'meghalnak', akik menthetők lennének."
A jobboldali közgazdász az interjúban azt mondta, az alsó egyharmad minden létező fiziológiai minimum alatt van. "Ez az anyagi kifosztása a társadalomnak, de ennél is rosszabb az emberi, erkölcsi, kulturális beilleszthetőségtől való teljes megfosztottságuk, a szellemi, erkölcsi szétesés. A gyerekek már ebbe születnek, ráadásul e rétegnek születik a legtöbb gyereke" - mondta.
Bogár László feltette a kérdést, hogy hogyan lehetne elfojtani e réteg bővített újratermelődését, ugyanis szerinte legalább ösztönözni nem kéne ezt. "Az elmúlt három évben ez a kormány legalább megpróbálja" - mondta Bogár, aki szerint erre utal az is, hogy a gyermekvállalást adókedvezménnyel támogatják, vagyis ahhoz kötik a támogatást, hogy van-e hozzá kellő jövedelem. Bogár szerint a kormány "nem mondja ki ugyan, de attól még így van: a gyerek oda szülessen, ahol az anyagi feltételek rendelkezésre állnak a felneveléséhez".
A közgazdász szavait azóta többen bírálták, Ferge Zsuzsa szociológus a Klubrádió Szabad Sáv című műsorában azt mondta, szerinte az, hogy a kormányközeli Bogár László már másodszor írta le azt, hogy három részre kell osztani a társadalmat, arra utalva, hogy az alsó egyharmadon nem kell segíteni, valójában a kormány álláspontját tükrözi. Szerinte erre utal az is, hogy a kormány a családi pótlékot és a közmunka lehetőségét is megvonja azoktól a szülőktől, akiknek nem jár iskolába a gyereke, vagyis elképzelhető, hogy valaki három hónapig egyáltalán semmilyen jövedelemhez nem juthat. Ferge szerint ez szembemegy az uniós irányelvvel is.

Szerző: hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése