2014. július 17., csütörtök

Megfigyelték Pitér Sándor belügyminisztert is?

Portik megfigyeltette Pintér Sándor belügyminisztert?ntér Pintér Sándor belügyminiszterről, egy vendéglátóhelyen készült fotót is lefoglaltak Portik Tamás villájában a rendőrök, így lehet valóságalapja annak, hogy a több leszámolásos gyilkosság megrendelésével vádolt férfi adatokat gyűjtött politikusokról, sőt meg is figyeltette azokat. A PestiSrácok.hu által megszerzett házkutatási jegyzőkönyv tanulsága szerint a villában politikusok, valamint azok rokonai által működtetett cégek iratai is halomba álltak. De megtalálták nála az UD Zrt. vezetőinek azóta nyilvánosságra került telefonbeszélgetéseinek felvételeit is.
SZENVEDI ZOLTÁN – PestiSrácok.hu
A PestiSrácok.hu megszerezte a 2012. július 14-én, a XII. kerületi Ágnes utca 11. szám alatt lévő villában elfogott Portik Tamás ellen elrendelt házkutatás jegyzőkönyveit. A rendőrök ugyanabban az időpontban Portik most 25 éves  fia, V. kerület, Régiposta utca 12 szám alatti lakását is átkutatták.
házkutatás

Illegalitásban a  hegyvidéki villában

A hegyvidéki villa csaknem 2000 négyzetméterén két épület is áll, amelyhez két bejárat vezet: egyik az Ágnes utca, a másik a Kalóz utca felől. Portik elfogásakor jelen volt családja is, három kisgyermeke, valamint élettársa, a most éppen Winner Hanna Rose néven élő Halmos-Riskó Alma. A két villából éktelen mennyiségű mobiltelefont és a hozzá tartozó SIM kártyát talált a rendőrség, rengeteg adathordozót, cégiratot, laptopot, négy autó indítókulcsát. Ez arra utal, hogy Portik valóban illegalitásban élt, még akkor is, ha a körözése már régen elévült. Drogot, fegyvert nem, csak egy Glock típusú pisztoly dobozát és a hozzá tartozó tárat és gyorstárazót, illetve egy rendőrségi jelvényt foglaltak le a rendőrök. Mindezeken túl azonban több érdekes dokumentum került a rendőrség birtokába, amelyek bekerültek az értékelendő bizonyítékok közé.

Portik, a maffiamenedzser

Vélhetőleg Portik jellemének megrajzolásához nyújt segítséget Lee Wallek “Maffiamenedzser” című könyvének a bizonyítékok közé csatolása. Az interneten fellelhető ismertetők szerint a könyv mottója AI Capone rövid és lényegre törő tanácsa: Jó szóval és egy stukkerral többre mész, mint csupán jó szóval… Továbbá: “A Maffia menedzser a vezetés és az önmenedzselés kemény műfajának akár bibliája is lehetne, ugyanakkor helyenként sajátos paródiája is. Tanácsai lényegre törők, elgondolkoztatóak, néha pedig egyenesen felháborítóak: Mindig van elég, hogy legyen mit birtokolni, kipréselni, ellopni – feltéve, ha mindenben te vagy az első! Ne aggódj a holnap miatt! Holnap nyerhetsz hatszáz milliót – vagy elüthet egy autó. Vagy nyerhetsz hatszáz milliót és elüt egy autó. A legváratlanabb helyeken számíts ellenségre: az ágyad alatt, az ágyadban – és önmagadban.” Arra, hogy Portik egy külső, vagy inkább az önmagában lévő ellenségre számított plasztikus választ ad a házkutatáson talált, diktafonos felvétel, amelyen a bűnöző valósággal hipnotizálja önmagát. Íme:
Portik-Hipn2

Pénzátutalások Genfbe

Nem tudjuk, Portiknak valóban van-e Svájcban 10 milliárd forintja, a jegyzőkönyvek azonban arról tanúskodnak, hogy rendszeresen járt Genfbe: legalább öt, Bécs és Genf közötti repülőjegyet találtak a nyomozók Portik nevére kiállítva. Ráadásul Tamás nevű fia lakásán Western Union pénzátutalási bizonylatokra lelt a rendőrség. A különböző összegeket egy magyar nő, Genfben vette át… Ahogy a Prisztás-ügy tárgyalásán a tanúk is elmondták, és amiként a fenti önhipnózis szövegéből is kiderül: Portik rendszeresen képezte magát, fejlesztette a személyiségét. Rezidenciáját például bróker-és személyiségfejlesztő tanfolyamok hanganyagaira leltek, de ami még érdekesebb, jelentősen érdeklődött a titkosszolgálatok működése iránt. Megtalálták nála – a lent bemutatott dokumentum szerint – a köztelevízión sugárzott Kék Fény című bűnügyi műsor egyik 2007-es, rögzített adását, amely a magyar titkosszolgálatok működéséről, annak felépítéséről, és módszereiről szólt. Aztán egy, a közszolgálati televízió kettes csatornáján játszott dokumentumfilm is elnyerte Portik érdeklődését. Ebben a hidegháború alatti, keleti és nyugati titkosszolgálatok harcáról esett szó. Egy, a National Geographic csatornán futott dokumentumfilmet is felvett Portik, amely a mexikói drogháborúról készült. A műsorban bemutatták a drogbárók hatóság ellen vívott harcát: miként félemlítették, vesztegették, ölték meg a bűnözők a rendőröket.
Filmek-Portik2

 Fekete seregnyi olvasnivaló

Persze a bűnügyi témák mindig is megmozgatták Portikot, legalábbis ami a saját ügyeit illeti. Rengeteg újságcikket, online írást, videót lefoglaltak a nyomozók, amelyek valamilyen módon kapcsolódtak hozzá. Például – miként a fenti dokumentum részletben is látható – az Echo Tv-n 2006-ban sugárzott dokumentumfilm, amely az azóta elhunyt Perczel Tamás pszichológus életéről (és haláláról) készült, Brády Zoltán rendezésében. A pszichológus Fenyő János médiacézár közeli barátja, munkatársa volt, a filmben pedig beszámol Fenyő Gyárfás Tamással és Princz Gáborral való konfliktusáról. Megtalálták nála Jónás József Fedőneve Papa című könyvét, valamint az egykori nyomozó az Olajbizottság előtt tett vallomását. Utóbbiban Portik ( vagy valaki) szövegkiemelővel az olajbűnözésre vonatkozó adatokat cégeket, neveket húzott ki. A Központi Bűnügyi Igazgatóság egykori fedett nyomozóját, Papát jó néhány évvel ezelőtt bíróság elé állították, végül felmentették. Az ügy iratai közül csaknem 800 oldalnyit megtalálták Portiknál, akit még a Magyar Róbert vezetett Fekete Sereg ügye is érdekelt, legalábbis eltett egyet a bűnszervezetről szóló tudósítások közül.

 Családi strómancégek

Visszatérve kicsit Portik pénzügyeire, a jegyzőkönyvekből jól kivehető, hogy a bűnöző a családját használta strómannak üzleti ügyeiben. Azt fent már említettük, hogy Portik fia több alkalommal küldött pénzt Genfbe. Arra is van adat a dokumentumokban, hogy a fiú, közös cégben szerepel azzal a Generál Média holdinggal, amelynek egyik tulajdonosát még tavasszal csalás miatt letartóztatták, a másik tulajdonos pedig Szingapúrban várja az ügy végét. A cég által üzemeltetett honlapok az egyik leglátogatottabb online felületeknek számítanak, s e kapcsolat adhatott alapot arra a gyanúra, hogy Portik Tamás e felületeken akart választási előnyt biztosítani az MSZP-nek még 2010-ben, illetve az akkori ellenzék lejáratására, a Portik-Laborc jegyzőkönyvek szerint. Érdekesség, hogy ifjabb Portik Tamás jelenlegi cégében az egyik korábbi tulajdonos nem más, mint az a számmal jelölt, de a Prisztás-ügy tárgyalásán végül is azonosított K. Györgyi tanú, aki terhelő vallomást tett Portik Tamásra. Az összefonódások azonban nem értek véget. Még Radnai László panaszkodott a Fenyő-ügyben tett nyomozati vallomásában, hogy amikor Portik lejárató cikket íratott Kármán Irénnel a H-Build 2000 Rt-ről, azaz róla és társáról, Csüllög Zsigmondról, és másnap elrabolták az újságírónőt, mindenki azt hitte, hogy ezt ők tették, holott szerinte ez éppen Portik módszerére vall. A H-Build 2000 Rt.-t volt olajosok alapították és működtették egészen addig, míg kiderült, hogy 2002-ben a Széchenyi tervből kapott milliókat jogosulatlanul ítélték oda a cégnek. Nos, ebben a cégben jelentős befolyással bírt Halmos-Riskó Alma is, aki akkor éppen Halmos-Riskó Klára néven birtokolt részvényeket. A jegyzőkönyvekben olvasható, hogy a rendőrök megtalálták azt a dokumentumot, amely szerint a nő a részvényeket potom 28 millió forintért átruházta a szintén Portik embernek számító Kenedi Tiborra. Szóval a H-Buildben ugyan úgy érdekelt volt Portik is, mint ahogyan Radnai és társai. Aztán a saját családi cégébe, a Port Orange Kft-be is a Halmos-Riskó familia tagjait ültette be, meg persze a volt energolos társát, Gulyás Emilt, aki egyes hírek szerint a katonai elhárítás jeles embere. Saját fiát pedig még a Művészinas vendéglőt üzemeltető kft-be is delegálta.

Portik is használhatta a korrupcióval gyanúsított zsarukat?

A házkutatáson készült jegyzőkönyvekből kiderül, hogy Portik Tamás ellen az elmúlt években legalább három büntetőeljárás indult, azokat azonban kivétel nélkül megszüntették. Hogy miért? Elég ha csak azt az egyet említjük meg, amely világossá teszi, mi történt itt rendőrségi eljárások címszó alatt az utóbbi évtizedekben. Bizonyára sokak emlékeznek Rónai Attilára, aki a 2010-es választások előtt kamerába mondta, hogy Kósa Lajos debreceni polgármester egy korrupt fráter. Aztán kiderült, hogy az egészet egy Portik Tamás nevezetű bűnöző mondatta fel vele. A házkutatási dokumentumokban van egy tétel, amely Portik és Rónai szembesítési jegyzőkönyvét tartalmazza. A dokumentumot a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya készítette, melynek fejléce mellett, tollal két név volt felírva. Az egyik Hopka Lajos osztályvezetőé, akit a rendőrségi korrupciós botrányban többek között azzal gyanúsítanak, hogy bűnszervezet tagjaként, havi fizetésért elnézett jó néhány dolgot az éjszaka császárának tartott Vizoviczki Lászlónak.
Pintér-Hopka+pol

Célkeresztben Pintér Sándor, a Magyar Nemzet, az UD Zrt…

És ha már politikusok lejáratásánál tartunk. A PestiSrácok.hu elsőként hozta nyilvánosságra Portik Tamás és a volt Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, Laborc Sándor két, 2008 nyarán létrejött találkozójáról készült jegyzőkönyveket. Ebben a bűnöző többek között elvállalja, hogy bizonyítékokat gyárt majd az akkori ellenzéki Fidesz politikusairól, nehogy megnyerjék a választásokat. Azóta persze a sajtóban gyengítették Portik ezen állítását, de a PestiSrácok.hu által megszerzett házkutatási jegyzőkönyvek éppen hogy alátámasztják ezt. A bizonyítékok között szerepel ugyanis – a fent olvasható jegyzőkönyvrészlet szerint - egy feltehetően lesből készült fotó, amin Pintér Sándor belügyminiszter egy vendéglőben látható. Vajon ez a fotó miért készült és miként került egy bűnözőhöz? Aztán fent az is olvasható: “Az iratok közt találhatók 34 db cég complex céghírekből letöltött adatai. A lekérdezett cégek ügyvezetői, tagjai többségében ismert közszereplők (politikusok) vagy azok rokonai, hozzátartozói.” De ott volt Portik asztalán többek között a Mahir Lapkiadó Kft, vagy ahogy most nevezik, a Nemzet Lapkiadó Kft. cégadatait is. A társaság a Magyar Nemzet napilapot adja ki. Mindezek alapján adódik a kérdés, miért érdekelte Portik Tamást a politikusok cégei, vagy az UD Zrt. ügye? Mert a teljes UD Zrt-s lehallgatási anyag is nála volt…
 UDZRT2
Sőt, találtak nála olyan papírokat, amin Spéder Zoltán, az Index tulajdonosa, Harmati László, az FHB volt vezére szerepelt, meg persze névjegykártyákkal is el volt látva, elég ha Futó Pétert, a Futureal igazgatóját, vagy Ecsedi Ferencet, az OTP-s Csányi Sándor bizalmasát említjük. Mindezek tudtával nincs mit azon csodálkozni, hogy az egyik fiókban egy olyan Mercedes indítókulcsot találtak a nyomozók, amelyre az volt felírva: “Pánik”.
A címlapon Pintér Sándor belügyminiszter (jobbról) és Stumpf István alkotmánybíró látható a 2010.02.07-i teniszgálán. Készítette: Blikk/Tumbász Hédi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése