2016. július 6., szerda

Több száz rendőr szállta meg a ligetvédők táborát

Harc

MNO, 2016. július 6., szerda 08:11, frissítve: szerda 08:55

Aktivisták 2016. március 18-án a Városligetben, a korábbi Kertem szórakozóhely területén, ahol ellenzéki pártok és civilek tiltakoztak a budapesti Városliget fáinak kivágása, illetve a terület beépítése ellen
Aktivisták 2016. március 18-án a Városligetben, a korábbi Kertem szórakozóhely területén, ahol ellenzéki pártok és civilek tiltakoztak a budapesti Városliget fáinak kivágása, illetve a terület beépítése ellen
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Birtokvédelmi dokumentumot lobogtatnak – legalábbis ez derült ki a ligetvédők közleményéből.
„Jelenleg rendőrök nyomulnak be a Táborba” – tudatták szerkesztőségünkkel a ligetvédők nem sokkal nyolc óra előtt. Közben a Városliget Zrt. is közleményt küldött, melyből kiderül, hogy megkezdik a Hungexpo-irodaházak bontását.

Jogszabályba ütközik

A ligetvédők szerint a rendőrök által lobogtatott dokumentum jogszabályba ütközik, mivel nem tartalmaz alapvető kellékeket, mint a kötelezettek nevét. Felhívják arra is a figyelmet, hogy „nem felel meg a valóságnak, hogy a terület építési terület, mert annak átadása az elektronikus építési naplóval igazoltan nem történt meg. Anélkül bárki kreálhat utólag papíron jegyzőkönyvet a birtokba adásról”. A jegyző tudatában van ennek! – teszik hozzá.
A Városliget Zrt. is a birtokvédelmi határozatra hivatkoznak. „Hatósági eljárás keretében kezdeményezte az illetékes jegyző a Hungexpo-irodaházaknál található, a Liget projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását jogos használójának” – írják. Arra is felhívják a figyelmet, hogy három hónapja nem tud a kivitelező nekiállni a munkának „az illetéktelenül ott tartózkodó tiltakozók miatt”.
A ligetvédők riadóvonala egyébként beindult, minden aktivistát a helyszínre várnak.

Megy a csata a Facebookon is

A fenti videót a ligetvédők tették közre Facebook-oldalukon a reggeli állapotokról. Az egyik kommentelő szerint a rendőrök gyakorlatilag kipucolták a tábort fél kilencre, még egy-két ember van bent, de őket is szedik ki – írják. A hozzászólók politikai alapon osztják egymást, egyik felük szerint a hippiknek abba kéne hagyniuk a sátrazást, míg az ellentábor szerint Orbán rendszere olyan, mint Rákosié.
Cikkünk folyamatosan frissül! (forrás mno)

Karácsony: Ugyanaz lesz, mint a boltzárnál

Hétfőn a helyszínen jártunk, ahol a Kiscsillag frontemberének, Lovasi Andrásnak jelenése lett volna, ám ő nem volt ott, helyette találkoztunk egy bizakodó Karácsony Gergellyel, valamint felmérésháborúval – olvassa el az mno.hu riportját! (forrás:mno)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése