2016. július 5., kedd

Terence Hill: Megértettem, semmi sincs véletlenül


MNO, 2016. július 4., hétfő 21:02
Terence Hill Bud Spencer temetésén  2016. június 30-án
Terence Hill Bud Spencer temetésén 2016. június 30-án
Fotó: Tiziana Fabi / Europress/AFP
Magyarul is megtekinthető már Terence Hill beszéde, amit egykori színésztársa, Bud Spencer búcsúztatásán mondott el.
Bud mindig azt az egy mondatot ismételgette, hogy „mi soha nem veszekedtünk” – kezdte beszédét Terence Hill egykori színésztársa temetésén. Szövegének már magyar fordítása is olvasható, ami Füléné Gábor Ildikónak köszönhető.
Hill szerint társa háromszor is elmondta mindig ezt a mondatot, tényszerűen közölve, majd mintha ez egy különleges dolog lenne, végül összefoglalva. Mikor ment spagettizni Spencerékhez, az olasz színészlegenda akkor is folyamatosan visszatért erre, Hill pedig már egy kicsit zavarba is jött. „Ilyenkor a család felnézett az égre, »ezt mintha már hallottuk volna egy párszor«”.
A színész búcsúztatójában úgy fogalmazott: rájött, nem volt véletlen a megismerkedésük sem. Spanyolországban, Almeríában forgatták a Nincs bocsánat című filmet, rögtön egy verekedős jelenettel indítottak. Itt dolgozták ki a legendás vállra mért ütést is, Hill szerint pedig ezt a fajta esést vitték tovább Az ördög jobb és bal keze című műbe is. Amikor most Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer fia, Giuseppe felhívta, és elmondta neki, hogy meghalt édesapja, éppen Almeríában volt ugyanazon a helyen. „A kezdet és a vég. A bánat, a zavarodottság és a fájdalom után hirtelen nyugalom fogott el, amit nem tudtam megmagyarázni. Szinte már-már öröm. Megértettem, semmi sem történik véletlenül és hogy az élet örök, és Bud már az öröklét örömében van. És tudom, hogy amikor legközelebb találkozunk, megyek majd vele szemben, meglátjuk egymást, neki ott a nyereg a vállán és azt mondja majd: de hát mi sohasem veszekedtünk.”
A csütörtök délután kezdődött gyászmise után a színész filmjeinek betétdalai szóltak. Mi ebben a cikkünkben emlékeztünk meg a legendáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése