2014. október 22., szerda

Koncz Éva:Mozaik: Újra színen Gergényi Péter volt budapesti főkapitány. Vajon miért róla híresült el ez a per nemcsak az újságírói zsargonban? Hadbíróság ellőtt a rendőri vezetők: Demszky köszönő levele valamint a "Gerilla" fedőnevű feloldott titkosanyag ismertetése - 2014. október 14.

Koncz Éva írása
2014. október 14., kedd
Hadbíróság előtt a rendőri vezetők
Újra színen Gergényi Péter volt budapesti főkapitány. Vajon miért róla híresült el ez a per nemcsak az újságírói zsargonban? 

     Újra a 2-5. rendű vádlottak lettek beidézve a hadbíró elé, vagyis: Gergényi- Dobozi- Mittó és Majoros.
*

 " Nulla az az nulla" információ a titkosszolgálatoktól ahogy Gergényi állította, vagy Majoros épp most cáfolta ezen vallomását meg?    
Majoros 2 újabb anyagot ad át a hadbírónak: egyik Demszky Gábor köszönő levele Majorosék felé, a másik  a "Gerilla" fedőnevű feloldott titkosanyag. Hadbíró ismertette ezeket. A "Gerilla"-s titkosanyag "rejtjelezve" volt, vagyis fekete satirozásokkal tele. A bíró bekérette az eredetit. A sajtó ezt azonban már rég megfejtette, mert egyáltalán nem egy frissen feloldott anyag. Számomra inkább az a talány vajon miért most állt ezzel elő Majoros?
 *

 Hová lettek Demszky levelei?

         Demszky ezen leveléről a sajtó nem tudott, így ez új volt számomra, de ez is bizonyítja, hogy Demszky nemcsak figyelemmel kisérte az eseményeket, de még írásbeli nyomai is vannak. S nyílván nem ez az egyetlen. Gergényi tejhatalommal való felruházásáról is van levél, erre Gyurcsányt kérve?
*

Vörösmarty Mihály és a "Rendészeti szemle"

Több tanú is volt beidézve, köztük Vörösmarty Mihály  is, aki a "Rendészeti szemle"-ben publikált, és Mittó védője, aki Bárándy Györgyöt szokta helyettesíteni kérte beidézését e cikkére felfigyelve..
A dandártábornok tanácsadója volt a Gönczöl-bizottságnak is, valamint a parlamenti albizottság is meghallgatta.
      A védő a kiképzéssel kapcsolatban faggatta, aki elmondta, hogy ő a 20 évvel ezelőttiben vett részt, akkor még megfelelő volt. A" karhatalmi terv" a tömegoszlatás leglényegesebb része mondta. Bizonyos dolgokkal kapcsolatban viszont elmondta, hogy nem voltak rendben, s meglátása szerint ezek a dolgok ma sincsenek rendben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése