2013. július 1., hétfő

Jobbról is követelték Sch. P. lemondását

Jobbról is követelik Schmitt lemondását

Az elnöki hivatal tekintélyének megmentéséért, de legalábbis megőrizve az esélyt annak újjáépítésére, Schmitt Pálnak haladéktalanul le kellene mondania - írja a Navracsics Tibor és L. Simon László politikai köréhez tartozó Jobbklikk.

NOL| 2012. január 13.

"Schmitt Pál köztársasági elnököt az elmúlt napokban súlyos plágiumváddal szembesítette a sajtó. A felmerülteket a Sándor Palota ugyan elutasította, ám részleteiben ezidáig nem tudta cáfolni - írja a jobboldali honlap a Szerintünk című rövid közleményben.
A szerzők a folytatásban eléggé világosan foglalnak állást. "Hiteles cáfolat hiányában a plágiumvád számunkra nem politikai elemzés, vagy az érvek egymással szembeni mérlegelésének dolga. Úgy gondoljuk, hogy az elnöki hivatal tekintélyének megmentéséért - de legalábbis megőrizve az esélyt annak újjáépítésére - Schmitt Pálnak haladéktalanul le kellene mondania."
A blogot 2007 novemberében alapította Navracsics Tibor társasblogként. A jobboldali véleményoldalt olyan személyiségek tisztelik meg szerzőként, mint L. Simon László, a parlament fideszes kulturális bizottsági elnöke.
Emellett ez a blog a fiatal jobbos újságírók egyik gyűjtőhelye is. A Heti Válasz és a Magyar Nemzet újságírói is föltűnnek itt írásaikkal. Igaz, a kommentekkel sok a gond. Alig kísérik hozzászólások a bejegyzéseket. Ennek azonban az lehet az oka, hogy ezt csak a regisztrált felhasználók tehetnék meg.
Tény, hogy a Jobbklikk eddig sem ajnározta Schmittet. Beiktatása után ezt írták: "A Fidesz túlságosan sok frontvonalat nyit meg, és olyan ügyeket is mindenáron keresztül akar verni, amelyek politikai haszna elenyésző és csak ellenszenvet váltanak ki - saját törzsbázisán belül is. A legékesebb példa erre Schmitt Pál köztársasági elnökké történő avanzsálása. Félreértés ne essék, nem azzal van a probléma, hogy Schmitt pártember. Hanem azzal, hogy politikai teljesítménye és személyi kvalitása miatt nem csak az ellenzék számára kérdéses alkalmassága - mint a nemzet egységét megtestesíteni kívánt személy -, hanem a jobboldali véleményformálók körében sem váltott ki osztatlan sikert. Kövér László a hírek szerint egyenesen ölre ment Orbán Viktorral az ügyben." forrás: népszabadság

 

Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése