2019. október 14., hétfő

yakorlatok minden nap, hogy otthon lefogyjon. A leghatékonyabb gyakorlatok a fogyáshoz: a kezek mennyiségének csökkentése.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy léteznek házi és oldalsó súlycsökkentési otthoni gyakorlatok.
Sok nő álmodik arról, hogy megszabaduljon az extra fontoktól az oldalukon és a gyomoron. Ez a bosszantó hátrány nem teszi lehetővé a szűk ruhák viselését: egyetlen ruházat sem fog kinézni, ha csúnya redők láthatók alatta. Melyek a házi és az oldalsó fogyás házi gyakorlatai?
Annak érdekében, hogy a gyakorlatok eredményesek legyenek, fel kell készülniük a végrehajtásukra a legátfogóbb módon. Edzőruházat:
  • A ruházatnak tágasnak kell lennie: nem akadályozhatja meg a mozgását vagy megcsípheti a testet. A sportruházatot természetes szövetekből kell varrni. Ha szintetikus melegítőt választ, a test nem „lélegzik”, és kényelmetlenül fogja érezni magát.
  • A gyakorlatokat szellőztetett helyiségben végezzük: nyissunk meg egy ablakot vagy kapcsoljuk be a légkondicionálót.
  • Kezdje kicsit: ne próbálja megszabadulni a hasról és az oldalról egy nap alatt, valószínűtlen, hogy sikerrel jár, de károsíthatja az izmokat. Az induláshoz hajtsa végre a gyakorlatot, ahányszor csak tudsz. Amikor a test alkalmazkodik a terheléshez, növelje a megközelítések számát.
TippA tulajdonosoknak nagy mellek  Javasoljuk, hogy vásároljon egy speciális sport melltartót.


  Az induláshoz hajtsa végre a gyakorlatot, ahányszor csak tudsz. Amikor a test alkalmazkodik a terheléshez, növelje a megközelítések számát

Biztonsági intézkedések

Ha például rosszul érzi magát, szédül vagy fülzúgást tapasztal, azonnal hagyja abba a testmozgást. Ilyen tüneteket az okozhat, hogy a fizikai erőfeszítések miatt megemelkedett a vérnyomás: ebben az esetben veszélyes az edzés folytatása. Feküdjön le, igyon vizet és pihenjen.
Annak érdekében, hogy elérjük a kívánt hatás, szisztematikusan kell tennie: ha minden más alkalommal elvégzi a gyakorlatokat, akkor nem fog észrevenni eredményt. Célszerű hetente legalább háromszor gyakorolni: ha nem lusta, hamarosan észreveszi, hogy a felesleges tömeg eltűnik, és a derék egyre vékonyabbá válik.
Tipp Ne félj vizet inni edzés közben. Igaz, ne vegyen részt: ha szomjasnak érzi magát, igyon be néhány kortyot és folytassa a testmozgást.

  A test emeli

legtöbb hatékony módon  a has megszabadulása rendszeres testmozgás az abs területén.


A sajtó legegyszerűbb módja otthoni letöltéshez a következő:
  • Zárja le a lábát úgy, hogy egy szék vagy kanapé alá csúsztatja őket;
  • Helyezze a kezét a feje mögé, kissé hajlítsa meg térdét;
  • Kezdje felemelni a testet, miközben a sajtó izmait feszíti.
Ha ritkán fordít időt edzésre vagy először veszi fel a sajtót, akkor végezzen annyi megközelítést, amennyit csak tudsz. Jobb kicsivel indítani, fokozatosan növelve a felvonók számát.
Tipp Semmilyen esetben ne nyújtsa fejét térdre: így feszíti a nyakát. Ne szórja a kezét, tartsa szorosan a feje mögött. Természetesen, ha előre nyújtja a karját, a testmozgás könnyebb lesz, azonban ebben az esetben a hátsó és a vállöv izmai fognak működni, nem pedig a sajtó.

Láb emeli

Ez a gyakorlat az előzőhöz hasonló. Csak a test felemelésére van szükség, hanem az egyenes lábakra.
Feküdjön a padlón, rögzítse a testet, a kezét a szék, kanapé vagy egyéb bútor alsó szélén tartva. Kezdje az egyenes lábak emelését: legyen egy derékszög a csípő és a test között. Nem szükséges leengedni a lábad: a sarok és a padló között 3-5 centiméter távolságot kell tartani.


E gyakorlat elvégzése meglehetősen dinamikusan szükséges.
Tipp Ne felejtse el helyesen lélegezni: emelje fel a lábát a kilégzésen, és engedje le az inspirációt. Ez lehetővé teszi, hogy kevésbé fáradjon, és ne tapasztaljon légszomjat. Lélegezzen be az orron keresztül, és a szájon át.

Láb- és törzsliftek kombinációja

Amikor képes lesz az előző két gyakorlatot magabiztosan elvégezni, kezdje el ezek kombinációját: ez lehetővé teszi az alsó és a felső prés izmainak hatékony kidolgozását. A kombinált gyakorlat végrehajtásához az alábbiak szerint kell eljárnia:
  • Emelje meg a hajótest 30-szor;
  • Pihenés nélkül végezzen 20 lábfelvonót.
Ez egy megközelítés. Összesen négy megközelítésre van szükség. Lélegzetének pihenéséhez pihenjen egy-két percig a készletek között.
TippEz a gyakorlat még észrevehetőbb hatást gyakorol, ha súlymérő anyagokat használ a lábak és a karok számára. Ilyen súlyú anyagokat bármilyen sportboltban vagy akár egy szupermarketben megvásárolhat.



  Gyakorlatok ferde izomképzésre

Ez a gyakorlat segít megfejteni a has ferde izmait és megszabadulni az oldalától. Feküdjön az oldalán, hajlítsa meg az alsó lábát a térdnél. Helyezze a fejére a tetejét. Fordítsa előre az arcát, és kezdje el hajlítani a törzsét.
Ezt a gyakorlatot 20-30 alkalommal kell elvégezni, először a jobb oldalon, majd a bal oldalon fekve.
Tipp Annak érdekében, hogy kevésbé elfáradjon az edzések alatt, és élvezze őket, végezzen gyakorlatokat kedvenc dinamikus zenéjéhez. Ez elősegíti a megfelelő beállítást.

A test felemelkedése a ferde hasi izmoknál

Ennek a gyakorlatnak az előzőhöz hasonló hatása van. Ezt a következőképpen hajtják végre:
  • Fektessen ugyanabba a kiindulási helyzetbe, ahol részt vett a test felemelésekor;
  • Húzza ki térdét 15-20 centiméterre;
  • Helyezze a kezét a feje mögé, és kezdje el emelni a testet, miközben elfordul, hogy minden emelés során a jobb kéz könyöke a jobb térdig nyúlik, és fordítva: a bal kéz a jobb térdhez.



  • A test minden emelése során kissé meg kell csavarodnia, hogy az ferde és az interkostális izmok működőképesek legyenek.
Tipp Edzés közben próbáljon gondosan ellenőrizni, hogy a has ferde izmai működnek-e: sokan használják a hasi izmokat, és az utolsó pillanatban elfordulnak.

  A hasi visszahúzódása

Szergej Mihailovics Bubnovsky gyakorlatok sorozatát készítette az izmok erősítésére, amelyek között vannak a hasra gyakorlatok.
Feküdjön a padlón, térde hajlítva. Helyezze az egyik kezének tenyerét a gyomrára. Nyomja meg a hátát és a talpát a padlóra. Lélegezzen be a levegőt a sajtóval úgy, hogy a tenyér megemelkedjen a gyomorral. Tartsd levegőt egy ideig. Lassan engedje le a levegőt, próbálva a lehető legmélyebben a gyomorba húzni, mintha az egész levegőt egy cseppre kiengedné. Ezt a gyakorlatot 20–25 alkalommal megismételjük.
Tipp Néhány nő megjegyzi, hogy amikor elvégzik a Bubnovsky gyakorlatot, könnyű görcsöt éreznek a borjakban. Ez teljesen normális: nyújtsa ki a lábát és térjen vissza az edzéshez.

Hula karika

Ha meg akar szabadulni a hasától és az oldalától, emlékezzen a gyermekkorra! A karika hozzájárul ahhoz, hogy a derék vékony legyen, a has pedig lapos és rugalmas. Összecsavarhat egy normál karika, vagy választhat egy speciális homokkal töltött hula-karika.


Ha elfordítja a karikát naponta 15 perccel, először az egyik, majd a másik irányba, akkor néhány hét alatt észreveszi a hatást. Ennek az olcsó otthoni edzőgépnek azonban van egy jelentős hátránya. Először a bőrén nagyon észrevehető zúzódások maradnak, amelyek szintén nagyon fájnak. Ez különösen igaz azokra a nőkre, akiknek erek a bőr közelében vannak. A test azonban hamarosan alkalmazkodik a terheléshez, és a véraláfutások eltűnnek, ezért nem szabad megállni.
Ha azt szeretnénk, hogy „két madár megmaradjon egy kővel”, akkor a karika elforgatása előtt alkalmazzon speciális meghúzó krémet vagy szokásos babaolajat a derék területén. Ennek eredményeként kellemes masszázshatást kap, és megszorítja a bőrt.
Tipp A karika kiváló módja a bemelegítésnek, mielőtt más hasi gyakorlatokat elvégzne. Indítsa el az edzését egy hula-karika forgással!

  Callanetics a sajtó számára

A kallanetika egy meglehetősen szokatlan típusú torna. Csak sima, nyugodt mozgásokat tartalmaz: nincs rándulás és dinamika. Ennek ellenére ezeket az egyszerű lépéseket rendszeresen elvégezve eltávolíthatja a gyomrot és az oldalakat.
A Callanetics az alábbi abs gyakorlatokat kínálja:
  • Twisting. Feküdjön a padlón, emelje fel a lábát és hajlítsa meg térdét. Tegye a kezét a feje mögé. Emelje fel a fejét és a vállait, próbáljon a térdhez a lehető legközelebb kerülni. Ebben a helyzetben fagyasztja le 60 másodpercig;
  • Feküdjön a hátán, emelje fel az egyenes lábait. Fogja meg kezével a csípőjét, emelje fel a vállát és a fejét, térdre próbáljon elérni. Engedje fel a csípőjét, emelje fel kezét, és 60 másodpercig fagyassza be;



  • Üljön a földre, és tegye szét a lábait a lehető legszélesebbre. Hajlítsa meg az egyik lábát, hajlítsa a másikra a lehető legalacsonyabbra. Fagyasztva 60 másodpercig.
Tipp A callanetikából származó gyakorlatok csak egyszerűnek tűnnek: az izmok szó szerint az első másodpercekben égnek. Annak elkerülése érdekében, hogy ne sérüljön meg, gondolja át alaposan a gyakorlatok elvégzése előtt.
Csak azokat a trükköket hajtsa végre, amelyek nem okoznak kellemetlenséget: a kalanetika alkotóinak filozófiája szerint a képzés csak akkor lesz hatékony, ha örömöt hoz.

léc

Bár meglehetősen hatékony testmozgás az otthoni munkavégzés, akkor ez bárnak tekinthető. Így nagyon egyszerű:
  • Feküdj a gyomrodon;
  • Álljon a kezén könyökével a válla alatt;
  •   A megfelelően elkészített deszka egyidejűleg magában foglalja a has, a hát, a karok és a lábak izmait A rúd végrehajtása során az izmok égni kezdnek és remegnek: nem kell félni, ez normális.
    Amikor elég jól hozzászokott a rudakhoz, és éppen ebben a helyzetben marad, kezdje el karjainak egyenesítését: a tenyérnek a vállainak alatt kell lennie. A gyakorlat bonyolítása érdekében váltakozva emelje fel a karját és a lábát, próbálva rögzíteni ebben a helyzetben a lehető leghosszabb ideig.
    A rudak meglehetősen erősen megterhelik a gerincét, ezért hátfájásban szenvedő embereknek meg kell tagadniuk ezt a gyakorlatot.
    Tipp A bár végrehajtása közben összpontosítson belső érzéseire: érezze, hogy az abszolút izmai működnek, próbáljon meg ne hajlítani a hátát. Ha a rúd túl nehéz neked, kezdje el a térdét a padlótól.

    Ugrókötél

    Úgy tűnik, hogy a kötél semmilyen módon nem befolyásolja az oldal és a has jelenlétét. Ez azonban nem így van. A jumping az egyik leghatékonyabb otthoni kardioeszköz. Az ugrás gyorsabbá teszi a légzést, annál több oxigén fog folyni a szövetbe, amelynek következtében a felesleges zsír égetni fog. Ne felejtse el: kardio edzés nélkül a sajtó gyakorlatok nem hoznak látható hatást: a vékony derékodat a zsírréteg „elfedi”.


A duzzadó has sok lány és nő számára problémát jelent. Ennek oka az élet ritmusában rejlik, mivel nincs idő, sokkal nagyobb adagot esznek vacsorára, mint amennyire szükség van. És örökké nincs elég idő sport- vagy fitnesztermek látogatására. Ennek eredményeként megjelenik a figura homályossága, ami pszichológiai és egészségügyi problémákhoz vezet.
Csak egy dolog, hogy megszabaduljon a derék feleslegétől, csak egy dolog. Valójában a rendszeres edzéssel hármas hatást érhet el: csökkentheti a testzsírt, rugalmasabbá teszi a bőrt, javítja a medencekeringést a hasi izmok kiképzésével. És ha belefoglalja a has gyakorlását az általános gyakorlatokba, akkor a látható hatás sokkal korábban érhető el.
tanács: Ha lehetséges, próbáljon felügyelet alatt állni profi oktatók  - Ez lehetővé teszi a gyomor és a kiálló oldalak gyors eltávolítását, és a Pilates órák és az aqua-aerobik programok új tanfolyamai segítik a kívánt kockák elérését a sajtóban.
  Menjünk le a gyakorlatokra.
A gyakorlatok elvégzéséhez szüksége lesz:
  • szőnyeg sporttevékenységekhez,
  • kényelmes ruházat, amely lélegzik.


Karcsúsító gyakorlatok a has és az oldalak számára





Jelenleg a hálózatnak több mint elegendő videó összeállítása van a. Nyugodtan foglalkozhat velük.
Ügyeljen arra, hogy ne felejtse el, hogy a súlycsökkentéshez szükséges gyakorlatok elõtt mindig bemelegítés történik az izmok felmelegítésére, ha az edzés független, és nem tartozik a teljes komplexumba. Általános leckék lefolytatásakor a bemelegítés a legelején történik, és a has gyakorlása előtt nincs szükség további tartásra.
A fenti gyakorlatok elsajátítása után, amelyeket otthon is lehet elvégezni anélkül, hogy időt és pénzt költene a sportcsarnokokra, néhány héten belül észrevehetőek lesznek az első eredmények, amelyek a derékméret csökkenésében, az izmok és a bőr tónusának csökkenésében, a jobb közérzetben és a hangulatban mutatkoznak.

Tippek az oktatók és táplálkozási szakemberek számára a hatékony fogyáshoz

Annak elkerülése érdekében, hogy az idő múlásával ismételten elkerüljük a hasi túlsúly problémát, be kell tartania az aranyszabályokat egészséges módon  az élet!
  1. A táplálkozás során nem szabad figyelmen kívül hagyni a negatív információforrások, hanem az étkezésre kell összpontosítani, gondolkodj pozitívan.
  2. Fél éhezéssel érkezzen fel az asztalról, ne hagyja át, ellenőrizze az étel mennyiségét és minőségét.
  3. Napi 5-6 alkalommal enni.
  4. Lefekvés előtt inni egy pohár alacsony zsírtartalmú kefirot.
  5. Ha erős vágyát éri valami enni - igyon egy pohár tiszta vizet, több órán keresztül segíti az éhség kielégítését.
  6. A könnyű testmozgás és a kedvenc dolgod csodája lesz a test paramétereivel.
  7. Étkezés előtt köszönetet mond az életnek minden tányérról, szeretje magát és az életét.
Élvezze a minden napot, és élvezze ragyogó mosolyt és remek hangulatot a környéken!
A gyomor valódi akadályt jelent a karcsú alak felé vezető úton. Amikor a test összes többi része már „megadta magát” és a lehető legközelebb van az ideálhoz, a gyomor még csak nem fog megosztódni további centiméterrel. Az ilyen félrevezető ellenfelek legyőzésének egyetlen módja a nehéz tüzérség használata: speciális diéták és gyakorlatok, amelyek célja a has súlycsökkentése.
Már elmondtuk, hogyan kell enni egy nőt, hogy eltávolítsa a gyűlölt redőket a derékról. Ma arról beszélünk, hogy melyikről testmozgás  meg kell tennie a gyomor és az oldalak eltávolítását. Semmi természetfeletti - minden egyszerű, egyértelmű és otthon is egyszerű. Nincs ok a holnapi képzés elhalasztására - olvassa el a cikkünket, és kezdje el most!
Több edzési lehetőséget választottunk az Ön számára - kezdve a reggeli gyakorlatoktól a teljes sajtó edzésig. Válassza ki azt a lehetőséget, amelyik a legjobban tetszik, és ami még jobb - váltson váltakozva vagy kombinálva több különböző edzést.

Gyakorlat a has és az oldalak súlycsökkentésére otthon



A reggeli részvétel mindig sokkal hatékonyabb, mint este. Ezért, ha a lehető leggyorsabban szeretne közelebb kerülni a dédelgetett 90-60-90-hez, javasoljuk, hogy végezzen reggeli gyakorlatokat minden nap. Tehát, egyszerű gyakorlatok a gyomor és az oldalak eltávolításához:
  • Alap emelés.  Feküdjön le a padlóra, és térdre hajlított lábait vállszélességben helyezze el egymástól. Helyezze a kezét a feje mögé, miközben a könyök oldalra nézzen. Tartsa egyenesen a fejét, a szeme felfelé. Belégzéskor emelje fel a testet, kilégzéskor - térjen vissza a kiindulási helyzetbe. Semmilyen esetben ne szakítsa le ágyékát a padlóról! Ráadásul győződjön meg arról, hogy keze nem támogatja a nyakat - csak az abs izmok segítségével kell felemelni. Ismételje meg a gyakorlatot 45-szer - 3 sorozat 15 emelőre.
  • Az egyenes lábak emelkedése.  A hátán fekve továbbra is tegye a kezét fenék alá. Ebből a helyzetből kezdje el lassan emelni a teljesen egyenes lábakat (ha nehéz, kissé meghajolhat). A kívánt pont elérése után rögzítse ezt a helyzetet legalább három másodpercre. Ismételje meg a mozgást 15-szer, pihenjen egy kicsit, és hajtson végre még két megközelítést ugyanazzal az összeggel. És ne felejtsük el az edzés közben a légzést: a lábakat felfelé - belélegezni, lefelé - kilégzést.
    Ollók a sajtóhoz. A kiindulási helyzet megegyezik az előző gyakorlattal: a padlón feküdtél, kezed a fenék alatt. Ezután szorosan nyomja meg a hátát a padlóra, feszítse meg a sajtológépet, emelje fel az egyenes lábakat 20-30 centiméterrel felfelé, és rögzítse ezt a helyet a kiindulási helyzetként. Ezután felemeli az egyik lábát, körülbelül 45 fokos szögbe, és ezzel egyidejűleg engedje le, enyhén leengedve a talajt. Aztán megváltoztatjuk a lábainkat. A megközelítések száma megegyezik az előző feladatokkal.
    Könyök térd.  Igen, igen, továbbra is a földön kell feküdnie. Hajlítsa meg térdét, mint az első gyakorlat során. A kezét a fej mögé szorítják. Váltakozva húzza a könyökét az ellenkező térdre. Átgondoltan és lassan ismételje meg a mozgást 45-szer, osztva ezt a számot 3 készletre, ugyanúgy, mint a fenti gyakorlatok az otthon derékára és oldalára.
Hogyan lehet helyesen végrehajtani a megközelítéseket - azonnal végezzen el egy mozdulatot 45-szer vagy csak ismételje meg a teljes edzést háromszor - döntse el magad. A hatás ugyanaz lesz.
És azok számára, akik szeretnének videofelvevőket játszani otthon a has és az oldal súlycsökkentésére, ami csak egy tizenöt percet vesz igénybe egy nő reggeltől. Azok számára, akik szeretnek aludni hosszabb ideig - amit az orvos rendelött!
Ez a videogyakorlat a has és az oldalak súlycsökkentéséhez otthon nem csak a hasi izmok erősítésében és a derék kialakításában segít, hanem a hát hátának is gyönyörű megkönnyebbülését szolgálja. A kiegészítő lehetőségek soha nem válnak feleslegesnek, inkább kezdje el az edzést!
Igen, érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen videó töltés alkalmas a has és az oldalsó fogyáshoz, mind kezdőknek, mind azok számára, akik hosszú ideje edznek. Általában véve a szint nem fontos - mindenki számára hasznos lesz!

Gyakorlat a has és az oldalsó fogyás számára: a második komplex

A gyakorlatok második választéka azok számára készült, akik különféle okok miatt nem tudnak reggel gyakorolni. Kicsit hiteles, mivel az esti edzések kevésbé hatékonyak, mint a reggeli edzések. Az egész komplexet 2-3 alkalommal meg kell ismételni, minden egyes mozgást 10-15 alkalommal.
Tehát gyakorlatok a gyomor és az oldalak eltávolítására otthon:
  1. Séta a helyén 30 másodpercig. Belélegzés, tegyen 4 lépést, kilégzés - ugyanannyi. Ne gúnyolódjon - emelje fel térdét a lehető legmagasabbra!
  2. Most feküdjön le a földre, hajlítsa meg a lábát térdre, kezére - a test mentén. Lassan emelje fel a medencét felfelé és lefelé.
  3. Ugyanebből a sétáló pozícióból emelje fel lassan fel a lábad úgy, hogy 90 fokos szöget képezzenek. Fagyasztjon néhány pillanatig, és óvatosan engedje le a lábát a padlóra.
  4. Álljon egyenesen, a hát egyenes, karja a derekán van. Ebben az esetben a gyomor feszült és visszahúzódik. Alternatív megoldásként a lábakkal előremozduljon, amennyire csak lehetséges. Kövesse a térdét - ne nyúljon ki a lábujj fölé. Az ellenkező láb térdét lefelé hajtja.
  5. Ugyanebből a helyzetből fejjel lefelé fordulunk. Emelje fel őket a lehető legmagasabbra, ne légy lusta!
  6. Állva hajtsa össze a karját a mellkasán, és üljön le mélyen. Vedd egy kicsit a csípődet, a teste előre, a feje egyenes, a zokni ne nyúljon túl a térdre. A gyomrot a gerinchez kell nyomni. Vigyázzon a lélegzetére: guggoljon, mély lélegzetet kapjon, felemelkedjen - lélegezzen be.
Most már tudja, milyen gyakorlatokkal távolítsa el otthon a gyomrot és az oldalakat. De természetesen, mielőtt még nem az összes olyan képzés lenne, amely a természetben létezik. Sajnos lehetetlen leírni őket egy cikkben. Ezért néhány video-gyakorlatsort adtunk hozzá az oldalsó és a derékhoz. Csak kapcsolja be és ismételje meg az edző után!
Tehát az otthoni otthon a gyomor és az oldalak eltávolításának első módja egy gyakorlati videó egy külföldi fitnesz edzőtől:
Egyéb kiváló fitnesz video órák a has és az oldalsó fogyáshoz - otthoni oktatóinktól:
Ez az úgynevezett testmozgási lehetőség a has és az oldal 3 napra történő fogyására. 72 órán belül természetesen nem fog fogyni, de kicsit javítja a helyzetet, ha éjjel nem támaszkodik szénhidrátokra.
Anita Lutsenko fitnesz edző harmadik ötperces edzése azok számára készült, akiknek tényleg nincs idejük megtenni:
Beszéltünk arról, hogy milyen gyakorlatokat kell végrehajtani a gyomor és az oldalak eltávolítására. A többi rajtad múlik. Javasoljuk, hogy kezdje el az edzést most. És miután kipróbálta az összes gyakorlatot a has és az oldalak súlycsökkentésére - a fotó az „előtte” és „után” a stúdióban! Biztosak vagyunk benne: az eredmény lenyűgöző lesz!
FONTOS FIGYELEM!
A túl nagy vagy lehajló has sok nő számára problémát jelent. Megjelenését elősegítik a terhesség, a hormonális rendellenességek, az étrend. Mi segíthet megszabadulni a has zsírjától?
Mindenekelőtt a kiegyensúlyozott étrend. Használhat étkezést, kivéve a zsíros, füstölt, alkoholos, édes és lisztet. De ahhoz, hogy az eredmény stabil legyen, a megfelelő táplálkozást a testmozgással kell támogatni. Ez úszás, tánc, edzés az edzőteremben, kocogás reggel. Ezenkívül próbálja meg.
Ha nincs ideje vagy lehetősége a házon kívüli testmozgáshoz, otthon gyakorolhatja a hasát. Azt kell mondanom, hogy elegendő gyakorolni a has súlycsökkentését napi 20-30 percig, hogy a gyomor meghúzódjon és szépé váljon. A lényeg a szabály betartása: a gyakorlatokat rendszeresen kell elvégezni.

Hatékony gyakorlatok lapos hasra

Van egy sor gyakorlat, amelyek végrehajtásával jó eredményt lehet elérni a fogyásban. Segítségükkel valóban megszabadulnak a felesleges zsírtól, és egy gyönyörű és elasztikus has tulajdonosává válhatnak. Néhányuk a sziluett beállítását célozza.
  1. Bemelegítés: ült a földön, pihentesse lábát egy álló tárgyon (például kanapén vagy ágyon). Fogja meg a kezét a fej hátulján. Fordítsa balra - jobbra, hátra - előre.
  2. Csavarás: feküdjön a padlón, hajlítsa meg a lábait úgy, hogy az egész lábukkal álljanak, majd nyomja meg az alsó hátát a padlóra. Belélegezve emelje fel a fejét és a vállait, tartsa néhány másodpercig. Légzés közben menj le. Ne forgassa el a testet, ne sértse meg a hátát!
  3. Fordított csavarás: a helyzet megegyezik. Inspirációként tépje le a fejet és a lapátokat a padlóról, és emeli ugyanakkor a medencét. Légzés közben menj le.
  4. Feküdjön a hátán, és hajlítsa meg térdét. Inspirációt követően emelje fel a testet a padlótól a térdig. Kilégzéskor - a kiindulási helyzet.
  5. A vízszintes rudakon vagy a gimnasztikai falon lógva emelje fel kissé a térdéhez kissé behajlított lábait a mellkasához, próbáljon meg nem hajolni és nem hullámozni a lábait.
  6. Feküdjön a padlón, és emelje fel mindkét lábát 90 fokkal anélkül, hogy térdét meghajlítaná vagy a törzsét a földről emeli. Ismételje meg a 15. gyakorlatot, és fokozatosan többször.
  7. A hátán fekve próbáld meghúzni az egyik láb hajlított térdét az ellenkező kar hajlított könyökéhez. Ezután egyenesítse fel, és ugyanezt tegye a másik lábával és karjával. Tehát 20-szor.
  8. A hátán fekve hajlítsa meg térdét, és emelje fel a medencét, amennyire csak tudsz. Tartsa a tetejét körülbelül 10 másodpercig, majd lassan menjen le. Ismételje meg 15-szer. Egy ilyen gyakorlat nemcsak a hasnyálmirigy felépítésében segít, hanem a lábak és a fenék izmainak erősítésében is.
  9. Feküdjön a földön enyhén behajlított térdével. A hátnak és a lábaknak egy vonalban kell lenniük. Tartsa a kezét a feje mögött. Meg kell próbálnunk lassan megemelni a testet, amíg a mellkas hozzá nem ér a hajlított térdhez. A gyakorlat első elvégzéséhez ötször elegendő lesz, majd a lehető legnagyobb mértékben növelje az emelések számát.
  10. A földön ülve, kissé hátradőlt, kezét támaszkodva. Emelje fel mindkét lábat, térdre hajlítva és a gyomorhoz szorítva. Ezután engedje le, miközben kiegyenesedik.
  11. Az előző kiindulási helyzetből tegye ugyanazt, csak a lábait emelje fel egymás után.
  12. Feküdj a földön. Tegye a kezét a test mentén. Emelje az egyenes lábakat kissé a padló fölé, és tartsa azokat néhány másodpercig, fokozatosan növelve az időt az egyes ülésekkel. Nem tudod felemelni a fejed.
  13. Vegye fel ugyanazt a pozíciót, mint az előző gyakorlatban. Tegye ugyanazt, de ugyanakkor emelje fel a vállát és a fejét.
Még néhány titok a has elvesztéséhez a videóban.
Az egyes gyakorlatokat kezdetben 15-szer megismételjük. Ezután növelje a számot 20-50-re. Rendszeresen kell foglalkozni - legalább hetente háromszor. A gimnasztikát nem szabad közvetlenül étkezés után végezni. 2-3 óra kell eltelnie.
Nagyon hatékony, de ugyanakkor egyszerű gyakorlatok a hasra, lásd a videót.
Van még néhány gyakorlat, amely segít hatékonyan beállítani az alakját:


  1. A padlón állva, a lábak vállszélességben egymástól, a karok a deréknál, előrehajolnak az egyik lábához és vissza a másikhoz (azaz átlósan) 90 fokkal. A gyakorlat fokozatosan bonyolulhat, ha felfelé fordul, és a lábat meghajlik. Ugyanakkor érezni kell az oldalak feszültségét.
  2. Feküdj az oldalaidon, könyökön támaszkodj. A lábaknak magasabban kell lenniük (például egy széken). Emelje fel a testét, párhuzamosan a padlóval. Ezután hajlítsa le a derékát, imbolygott, és maradjon napellenző. Ismételje meg a gyakorlatot 15-szer. Ezután fordítsa meg a másik oldalt.
  3. Feküdj a padlón, karok oldalra, a lábak térdre hajlítva, nyomják meg őket a gyomorhoz, és tolják a comb jobb és bal oldalára anélkül, hogy hátat levennének a padlóról.
  • Sokkal jobb reggelente tenni, amikor még nem reggelizte (vagy amikor legalább 2-3 óra telt el az étkezés óta). Ezután az edzés eredményt ad, a test aktívan zsírt éget.
  • Nem szabad sokszor megismételnie az egyszerű gyakorlatokat (15-20-szor elegendő lesz). Ennek csekély hatása van. Mennie kellene egyszerű gyakorlatok  nehéz.
  • Az edzésnek rendszeresnek kell lennie! Csak így lehet valamit elérni.
  • Hetente 2-3 edzés elegendő az izmok tonizálásához, és a hasi felesleges zsír eltűnik. Meg kell pumpálni a végbélizomzatot, és meg kell húzni az ferde.
  • A has tornavezetése nem jelenti a súlyozók használatát.
Nézze meg a hastorna videót. Edzés közben ne feledje megfelelő táplálkozás! Ezenkívül ezt a gimnasztikai problémát nem szabad egyedül végeznie. További részletek a videón.

Hogyan lehet letölteni a sajtót?

Sokan úgy vélik, hogy a sajtó rázása könnyen megoldhatja a gyomorzsír megszabadulásának problémáját. A hasi gyakorlatok azonban erősíthetik az izmokat, de nem távolítják el a zsírt a hasból. Hogyan pumpálhatom a sajtot, hogy a gyomor vékony legyen?


  1. Töltse le a hasi karcsúsító sajtót jól szellőző helyre.
  2. Üres hason kell edznie.
  3. Az edzés alatt iszik vizet.
  4. A sajtó pumpálása érdekében nem lehet problémája a hátával.
  5. A gyakorlatok elvégzésének ütemének magasnak kell lennie, hogy a testzsír hatékonyan elégethető legyen.
  6. Rendszeresen (heti 4-6 alkalommal) kell letöltenie a sajtót.
Néhány hasznos árnyalattal a videón

Légzés gyakorlatok a fogyáshoz

Nagyon érdekes tény - kiderült, hogy a megfelelő légzés nem csak a fogyásban és a karcsúságban segíthet bennünket. Egészségessé tehet minket. Végül is légzési gyakorlatok  nem csak az izmok erősítésében has. Lehetőséget kínálnak a tüdő kiképzésére, az emésztés és a vérkeringés javítására.
Az ilyen speciális légzés sajátossága az, hogy az ember mind a gyomrával, mind a hátával lélegzik, és ez hozzájárul a levegőnkénti 10 kcal-os égéshez. A légzőtorna enyhíti a stresszt, segíti az éhezés leküzdését, a fogyást és csökkenti a gyomor térfogatát. Vagyis ez a tudat és a test egyidejű ellenőrzésének egy speciális formája.
A helyes légzés két legismertebb technikája létezik:

A hullám

"Hullám" technika. Ezt a gyakorlatot a hátán fekve hajtják végre. Az egyik tenyér a gyomorra, a másik a mellkasra van helyezve. Belélegezve a gyomrot erőfeszítéssel kell behúzni, ellenkezőleg, a mellkasát ki kell húzni. Kilégzéskor a gyomor felfújt. Lélegezzen nyugodtan és lassan, egyszerre 30–40 gyakorlatot végezve. Ez a légzéstechnika segít a fogyásban, csökkenti az éhezést és a gyomrot laposvá teszi.

Sárkány lélegzet

"Sárkány lélegzete" technika. Csukott szemmel térdre ülve próbáld a figyelmet a napfényre összpontosítani. A kilégzést a szájon keresztül lassan végezzük ("ha-ha-ha"). Lélegezzen be az orrán keresztül, lassan tartva a lélegzetét 5 másodpercig. A belégzés 20 másodpercig tart, kilégzés - 30 másodpercig.
Az edzést éhgyomorra, naponta egyszer végezzük. 5-20 percig tart, az edzéstől függően. Segít a derék felesleges zsírjának elvesztésében.
A zsírégető légzőgyakorlatok során kényelmes, hogy bárhol végezze el a gyakorlatokat. Nincs szükség speciális felszerelésre. Annak ellenére, hogy ez a torna egyszerűnek tűnik, befolyásolja az ember jólétét és a test állapotát. Ezért elengedhetetlen az osztályok abbahagyása kellemetlen érzések esetén.

Hasi karcsúsító edző

A karcsúsítás gyakran a striák és a bőr redőinek megjelenését okozza a hason. Nem könnyű velük bánni. Itt speciális szimulátorok menthetnek fel. Támogatják Önt a túlsúly elleni küzdelemben, valamint segítik a gyomor bőrének megszorítását és az izmok erősítését.
Használhatok testmozgáshoz szükséges eszközöket otthon fogyáshoz? Az is. Végül is, néhányuk még csak nem is sport. Például egy karika (hula hoop) vagy fitball. Ezek az eszközök segítenek a fogyásban.

Hulahup és fitball

Tehát egy hula karika segítségével nagyon szép derék érhető el, és felesleges zsírt éget a gyomoron. Most sokféle változatban készülnek: különböző súlyú, méretű, labdákkal ellátott labdákkal, kalóriaszámlálóval stb.
A Fitball nagyszerű fitneszlabda. Edzéseket végeznek vele akkor, amikor a sajtóterhelése nagyon nagymértékben növekszik a fitball labdacsillapító hatása miatt.

Forgó lemez

Az otthoni hasimulátorok közül a forgólemezt is használhatja. Ez gyakorlható még tévénézés közben is.
Használata nagyon egyszerű: állnia kell a lemezen és el kell forgatnia az egyik oldalról a másikra. Ennek köszönhetően a derék megszabadul a felesleges fogaktól, karcsú lesz és a hasi izmok erősebbek. De az eredmény eléréséhez legalább 20 percig egymás után el kell forgatnia. Osztályok lemezzel, lásd a képet.

Elektronikus övek a lusta számára

Különböző elektronikus övek tartoznak az otthoni edzőgépekhez. A hasban vannak rögzítve, a hevederek impulzusokat bocsátanak ki, amelynek eredményeként a sajtó izmai összehúzódnak. Ennek eredménye a zsír eltűnése a hason és az izmok erősítése. Az ilyen eszközöket edzőgépeknek hívják, "a lusta" számára.

Klasszikus tornatermi felszerelések

Ennek ellenére a sport-szimulátorok voltak és továbbra is a leghatékonyabbak: futópadok, edzőkerékpárok, lépcsők és orbitrek. Nemcsak az izomtónus növelésében segítenek, hanem az egészség javításában is.
Ha van pénze, otthon is telepíthető. És így mindig mehet az edzőterembe. Érdemes megjegyezni, hogy a sport-szimulátorokon történő képzés nem lesz hatékony megfelelő táplálkozási rendszer nélkül. Különböző típusú  szimulátorok, amelyeket látni fog a képen.

Karcsúsító hastánc

A keleti táncok egy nagyszerű módja annak, hogy kecsesvé, vonzóvá és elegánssá váljanak, és kijavítsák az alak hibáit. A hastánc a fogyáshoz segít abban, hogy a nő csábítóvá váljon, és megszabaduljon a felesleges tömegtől. Ennek oka az, hogy az órák alatt, amelyek 1 órát vesznek igénybe, és hetente 2-3-szor kerülnek át, a test fizikai aktivitást kap.
A hastánc órákat a súlycsökkentésről a videón tekintheti meg.



A táncot a helyes étrenddel kell kombinálni, akkor a fogyás gyorsabb lesz.
A súlycsökkenés mellett a tánc segíti a nőket a mozgás plaszticitásának és a kegyelem kialakításában. Ha rendszeresen gyakorol, a menstruáció alatt fellépő fájdalom csökken, és a PMS eltűnik. Egyszóval: a hastánc általában tökéletesen befolyásolja a nők egészségét. Számos ellenjavallata van, amelyekre érdemes figyelni.

Jóga karcsúsító hasa

Sokan azt kérdezik: hasznos-e a jóga a has elvesztéséhez? A szakemberek igenlő választ adnak. A jóga egyesíti a belső problémák kiküszöbölését, az izomfeszültséget és a vér dúsítását oxigénnel. A jóga ászanákat a legjobb étrenddel kombinálni.
A jóga csak a rendszeres órákban (hetente háromszor) segít lefogyni. Nem tudsz enni az osztály előtt. A gyakorlatok előtt kötelező a bemelegítés, és az órák alatt ellenőrizni kell a légzést. A jóga egy komplexen érinti a testet, ezért az órák során nem csak a gyomor veszíti le a súlyát. A jóga a has súlycsökkentésére irányuló mozgásokat a videón tekintheti meg.
A tavasz sok nőt arra késztet, hogy gondolkodjon az alakjáról. Annak érdekében, hogy alakja legyen és elég gyorsan lefogyjon, érdemes megtenni a legjobban hatékony gyakorlatok  az ebben a cikkben bemutatott fogyáshoz.

Hogyan befolyásolja a fizikai aktivitás a zsírkészleteket?

Az emberi test úgy van megtervezve, hogy erejét és energiáját három forrásból merítse ki: szénhidrátok, zsírok és fehérjék. Sőt, a fő energiaforrás a szénhidrátok, fehérjék kiegészítik őket, és a test fogyasztja őket, amikor a szénhidráttartalék kimerül. Ami a zsírokat illeti, a test minimálisra költi őket, ami azt jelenti, hogy feleslegét addig rakják le, amíg a bőr alatti szövet szükséges.
A test minden energiára költi az energiát, ideértve a belső szervek munkáját is, amikor sportol, az energiaigény és az energiaforrások növekednek. Ez nem azt jelenti, hogy többet kell ennie, éppen ellenkezőleg, ha egy személy fogyni akar, akkor korlátoznia kell a táplálkozását és egyensúlyba kell hoznia azt, hogy a zsír ne kerüljön tárolásra.
A súlycsökkentéshez szükséges intenzív testmozgás során a test először eléget egy szénhidrátkészletet. Ez a folyamat lassú, és általában a fehérjék elégetése kíséri. Minél nagyobb a szénhidrát-ellátás a testben, annál több időt kell eltöltenie az edzésnek az égéshez.
A szakemberek megjegyzik, hogy a szénhidrát-égetéshez legalább 20-30 perces órákra van szükség.
Rendben hogy felesleget égetjen bőr alatti zsír , sokkal hosszabb az edzés ( legalább 60 perc), mivel a zsír utoljára éget. Az egyetlen módja a fogyás edzés útján történő elérésének. Az intenzív edzés gyakoriságának hetente legalább háromszor és négyszer kell lennie, és a testmozgást minden nap el kell végezni.
A sportot kiegyensúlyozottnak kell lennie, és az egyéni tulajdonságok (életkor, súly, felesleges zsír) alapján kell kiszámítani. Ha elkezdi az intenzív edzést, és nehéz teherrel terheli a testet, akkor ennek ellenkező hatása lehet. Vagyis a szénhidrátok nagyon gyorsan elfogyasztódnak, gyors éhség következik be, és a zsír nem kezd fogyni. Az ilyen gyakorlatok után az ember még felépülhet, és nem fogyhat le.
Ezért egyszerűen konzultálni kell orvossal és személyi edzővel. Az orvos elmondja Önnek, hogy milyen gyakorlatokat és terheléseket kell kerülni, az edző pedig összeállít egy kompetens gyakorlatkészletet a súlycsökkentéshez a hasban és másokban problémás területek(oldal, "békák", lábak, kezek).

Lehet-e otthon edzeni?

Lehet-e jól edzeni otthon? Lehet-e cserélni az edzőtermet házi feladatokra? Mire van szükség az otthoni edzéshez? Ezeket és számos más kérdést felkeresnek azok az emberek vezetői, akik csatlakozni akarnak a sport életmódhoz.
Számos oka van annak, hogy miért nem akarnak vagy nem tudnak az edzőterembe menni, köztük a legnépszerűbbek:
  • pénzhiány egy drága előfizetéshez;
  • tornaterem hiánya a közelben;
  • extra idő hiánya;
  • partner hiánya az edzőterem látogatásához.
Furcsa módon, de sok nő nem kielégítő megjelenése miatt megtagadja az edzőterem látogatását. Cellulit gyakorlatok túlsúly, nyújtás - mindez szégyenkezhet.
Természetesen, ha nagy a sportolási vágy, akkor otthon, utcán és az edzőteremben is sportolhat. Minden attól függ, a vágy és az akarata. A helyzet az, hogy otthon túl sok a zavaró hatás és az irritáló hatás. A képzés gyűröttnek, hiányosnak vagy alacsonyabb szintűnek bizonyulhat, ami azt jelenti, hogy az eredmény nem tetszik.


Ami a tornatermi órákat illeti, ott senki sem fogja elvonni őket. Beállíthatja az edzést, és még a normán túl is végrehajthatja. Ezen kívül vannak élő példák (sportolók), akik megmondják, hogyan kell ezt a vagy azt a gyakorlatot helyesen elvégezni, ha nincs szükség edzőre vagy oktatóra.
A teljes értékű edzés otthoni elvégzéséhez egyáltalán nem szükséges drága szimulátorokat vásárolni (edzőkerékpár, futópad), valódi kerékpár lovaglással és friss levegőben kocogással helyettesíthetők. Ideális berendezés otthoni edzésekhez egy ugrókötél. Ez nem csak a lábak izmait edzheti, hanem a fogyást is. Nem 15 perc megközelítésről van szóHa rendszeresen, körülbelül egy órán keresztül használja a kötelet, akkor az eredmény az arcán lesz.
Az is jó, ha a nők fitballt (nagy labdát), karikatúrát, lábfedezőt szereznek. A fitball-gyakorlatok lehetővé teszik rugalmasságának növelését és az izmok nyújtását. A karika vékonyabbá teszi a derékot, és eltávolítja a felesleges zsírt. A tágító lehetővé teszi, hogy a csípő belső izmait ne rosszabban edzhesse, mint egy drága szimulátor.
A férfiak számára fontos a súlyzó beszerzése, egy vízszintes rúd, amelyet be lehet szerelni az ajtóba. Ez felváltja az edzőtermet, és lehetővé teszi bizonyos izomcsoportok fejlesztését.

Melegítsen fel. Jelentése és fontossága

A fiziológusok, edzők és sportolók tanácsai egy dologra vezethetők vissza: az intenzív sportolás előtt be kell melegíteni. Segít a testnek a sporthoz való hozzáálláshoz, az izmok oxigéntel történő telítéséhez, enyhíti a feszültséget, a szív-érrendszer pedig visszapattan. A minőségi edzés megakadályozza a sérüléseket az edzés alatt, és megtartja az edzést jó érzés  utána.


A bemelegítés egy olyan gyakorlat, amelynek célja az izmok nyújtása és a hang eltávolítása, felmelegítése, valamint olyan izületek fejlesztése, amelyek a mindennapi életben nem vannak kitéve stressznek. A bemelegítés során növekszik a szívverés száma, ami lehetővé teszi a kapillárisok kibővülését és az izmok oxigénnel történő telítését. Ezzel együtt az adrenalin felszabadul a véráramba, ami hozzájárul a test készségéhez az intenzívebb terhelésekhez.
Maga a bemelegítés általában két részre oszlik:
  1. Összességében. Ebben a szakaszban gyakorlatokat végeznek az izmok ellazítására, a hang enyhítésére. A bemelegítésnek ez a része mindig ugyanaz, függetlenül attól, hogy milyen testgyakorlatokra kerül sor az otthon fogyáshoz.
  2. Különleges. A bemelegítés ezen részével kapcsolatos gyakorlatoknak azoknak az izomcsoportoknak kell irányulniuk, amelyek részt vesznek a fő edzésben. Ez a blokk érdemes figyelni a profi profi sportolókra speciális gyakorlatok, az érintett sporttól függően.
A bemelegítés általában a test és az izmok különféle részeire gyakorol:
  1. Nyaki nyaki ízületek: álljon egyenesen, tegye a kezét a derékra, a lábak vállak szélességével egymástól. Végezzen sima fejjel balra és jobbra fordulást ütközésig, próbálja meg az állát a vállához nyújtani. Azt is meg kell tennie, hogy a fej előre-hátra dől, majd körkörös mozdulatokkal jár az óramutató járásával megegyező irányban és az óramutató járásával ellentétesen.
  2. A vállövhöz. Anélkül, hogy megváltoztatná a helyzetét az előző gyakorlathoz képest, hajtsa végre a kör alakú kézhintákat úgy, hogy a lapocka hátulja össze legyen kapcsolva. Kihúzhatja a karjait is a könyökénél, tegye mellkas szintjére, tenyerével a padlóra, és hátrahúzza a válllapátokat, miközben minden két számolással megfordítja a testet balra és jobbra.
  3. A hát és a medence számára. A hátsó és a hát alsó részének előkészítéséhez a lejtők segítenek. Ehhez kissé el kell terjesztenie a lábad, az egyik kezét az övre kell helyezni, a másikot pedig felfelé kell emelnie, emelt kezével az ellenkező oldalra kell hajlítania, hogy ujjhegyével elérje a padlót. A billenéseket előre-hátra kell végezni, és a kezével megérinteni a padlót (elülső helyzetben).
  4. A lábak számára. A lábak számára fontos a hátizmok és a belső combizmok nyújtása. Ehhez guggolást kell végrehajtania (20-szor), miközben egyenesen tartja a hátát, és ne szakítsa le a sarkát a padlóról. Ugyanakkor végezzen hátra-hátra balra és jobbra is az edzést, simán nyújtva az izmokat.


Gyakorlatok a súlycsökkentéshez

Furcsa módon, de az ismert gyakorlatok többsége nem célja a fogyás, az izmok és a test formájának megtartása, semmi köze sincs a fogyáshoz, mivel nem annyira intenzívek. Annak érdekében, hogy lefogyjon, ki kell dolgoznia saját feladatkészletét a problémás területekre, és naponta kell elvégeznie, hogy az eredmény nyilvánvalóvá váljon.
A következő komplex példaként szolgálhat a fogyás napi gyakorlataira:
  1.   Láb- és csípőgyakorlatok. A leghatékonyabb gyakorlatok a guggolás, de nem a szokásos, hanem a speciális technikák. Például fegyverrel guggolva. Az egyenes álláshoz a karokat a mellkas elé kell hajtani, a könyökét szétszórva. Nyújtsa ki az egyik lábát előtted, és szakítsa le a padlót. Akkor érdemes az egyik lábán guggolni (a térd szöge 90 ° -ig lehet), és ezzel egyidejűleg emelje a másik lábat a comb szintjére, miközben maga felé húzza az ujját. Egy sor 20 guggolás, lábonként 2-3 készlet.


Squat split Fel kell vennie egy széket, és hátra kell helyeznie egy méterre. Vegye vissza az egyik lábát, és tegye a láb hátulját egy székre, majd guggoljon az egyik lábon (a térd szöge 90 ° legyen). Egy megközelítés 20-szor, lábánként 2 készlet.
Kör alakú tüskék. Álló helyzetből az előtte lévő kezekkel váltakozva váltakozva kell készíteni különböző irányokba. Például, a bal lábaddal hajtson előre, majd térjen vissza a normál helyzetbe, majd balra lépjen a bal lábával, és térjen vissza eredeti helyzetébe, az utolsó hátrahagyás a bal lábával. Ugyanezt tedd a jobb lábaddal, de jobbra.
Gyakorlat súlycsökkentéshez súlyzókkal. Vegye ki egy súlyzót mindkét kezével, majd hajolja le, amíg a törzs párhuzamos lesz a padlóval, tartsa kezével a súlyzót az álla alatt néhány másodpercig, könyökét lefelé mutatva, egyenesítse ki.
Gyakorlat inga. Vedj két súlyzót mindkét kezedben, kezed előtted. Ezután döntse le a törzset a padlóval párhuzamosan, majd az egyik lábát húzza úgy, hogy a csomagtartó és a láb egy egyenes vonal legyen, majd váltakozva cserélje ki a lábakat és emelje fel őket.
Körkörös forgatás lábakkal. Feküdj a hátán, karod a törzs mentén. Emelje fel az egyik lábát és forgassa körbe a lehető legközelebb a padlóhoz.
  1. Gyakorlatok hátul és hátul.   Feküdjön a gyomoron, nyújtsa ki a kezét előtted, hajtson végre egy csónakot, és szakítsa meg mind a karját, mind a lábát a padlón, majd végezze el a bal kar és a jobb láb, vagy a jobb kar és a bal láb váltakozó felemelését.
Ezután görgessen a jobb oldalára, jobb kéz  hajlítsa meg a könyököt és nyugodjon a padlón, tegyen egy lábát az egyikre, a bal kar a könyöknél meg van hajlítva, és tegye félre. A gyakorlat a bal térd súlyos bal bal könyökhúzásához tartozik. Egy megközelítés lábonként 20-szor. Az oldalváltás során ne essen a padlóra, és tegyen meg mindent a súly alapján.


Vedd mindkét kezedben a súlyzót, hajold le és alakítsd ki 90 ° -ot, majd nyújtsd az egyik lábát egyenes vonalban a testtel, karod egyenesen előtted. Ezután húzza meg a súlyzókat a mellkasához 10-szer, majd cserélje ki a lábát és ismételje meg.
Az edzés végén végre kell hajtania egy sor gyakorlatot, hogy lefogyjon a has és az oldalak, de ezeket külön kell figyelembe venni.

Karcsúsító gyakorlatok a has és az oldalak számára

A gyomor a nők és sok férfi egyik legproblémásabb helye. Ha a hasi izmok megereszkednek és nem jó állapotban vannak, akkor lengőpréssel meghúzzák. A sajtó különféle gyakorlatok elvégzésével tölthető le.
Feküdjön a padlón, emelje fel a lábát, és térdeken, karokon hajoljon a test mentén. Ha a kezét 10 cm-re le akarja szakítani, a fej, a nyaka és a lapocka is megpróbálja letépni a padlót, megkezdi hajlítását és a lábak hajlítását súlyának elvégzésével, a kezével elvégzett lengésekkel (lengési amplitúdó 15cm). Az egyik 100-szoros, kettőt meg kell csinálni.
Ezután feküdjön a hátán egyenesen, térdét összehozza, forduljon jobbra vagy balra, és feküdjön a padlón. Ebben az esetben a hátnak síknak kell maradnia. Kéz a fej mögött, könyök oldalra. Felemelni kell a törzset, és könyökkel kell elérni a csípőt. Ha a lábak jobbra vannak fordítva, akkor a bal könyökkel el kell érnie a bal combot. Ez lehetővé teszi a sajtó oldalsó izmainak pumpálását.
Statikus bár gyakorlat. Forduljon a padló felé, kinyújtsa a karját, és fokozott figyelmet fordítson a lábujjaira. 15-20 másodpercig elhúzódhat úgy is, hogy nem a kezét, hanem a könyökét hangsúlyozzák.
Ezek a gyakorlatok a hasban történő fogyáshoz lehetővé teszik a abs izmok szoros meghúzását és megerősítését, de az abs hasítása nem segít a has zsír elleni küzdelemben. Intenzív képzés  A sajtó lengésénél ellentétes eredményt lehet hozni, mivel izomtömeg  növekedni kezd, és a gyomor még nagyobb lesz. Ha a gyomrodnak nagy a zsírtartalma, akkor a legjobb módszer a fogyásra aerob gyakorlatok gyors fogyás  és ésszerű étrend.

Megfelelő táplálkozás az edzésen kívül

A súlycsökkentéshez mindig az étrend áttekintését kell kísérnie. Ha az edzőterem után továbbra is süteményeket és magas kalóriatartalmú ételeket eszik, akkor az edzés semmihez nem vezet.


A táplálkozást nem csak az edzésnapokon, hanem általában is felül kell vizsgálni. Figyelembe kell venni a zöldségeket és gyümölcsöket, de általában jobb egy étkezés helyébe gyümölcs- vagy zöldség turmixot helyettesíteni. Az étel gyakoriságának legalább 5-szer kell lennie naponta, de apránként, kerülje a túladagolást.
Az edzés előtti és utáni táplálkozásnak összetételében és minőségében különböznie kell. És ha az edzésre kora reggel kerül sor, akkor általában jobb, ha előtte nem eszik. Ha a test élelmet vagy szédülést igényel, akkor inni teát, enni egy kis túrót. A tény az, hogy a fogyás a legjobb idő  - Ma reggel van, mert a testben ebben az időszakban csökken a glikogéntartalom, ami azt jelenti, hogy a zsír sokkal gyorsabban éget el.
Edzés előtt megengedett az ilyen termékek élelmiszerekben történő felhasználása:
  • zabliszt, tészta;
  • burgonya, bab;
  • rizs, búza;
  • joghurt vagy kefir.
Sőt, az étkezésnek nem az edzés előtt kell lennie, hanem néhány órával azelőtt. Ellenkező esetben nehézség, émelygés és gyomorégés érezhető a gyomorban. Ha azt tervezi, hogy erőlteti a testet, akkor edzés előtt enni kell fehérjeben gazdag ételeket: hús, hal, tojás, sajt plusz komplex szénhidrátok  gabona formájában. Így a test oda fog jönni, hogy erőt és energiát nyerjen.


Az edzés után két óra elteltével is elkezdheti étkezni. A helyzet az, hogy az edzés után a test tehetetlenséggel tovább éget zsírkészleteket, és ha eszel, akkor ez a folyamat leáll. Továbbá, edzés után érdemes olyan ételeket fogyasztani, amelyek kalóriatartalma nem haladja meg a felhasznált kalória felét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése