2013. február 28., csütörtök

Mellár Tamás: aki ma hisz Matolcsynak, az naiv vagy elkötelezett

„Aki ma Magyarországon közgazdászként hisz abban, hogy a Matolcsy-féle gazdaságpolitika előrevihet, az vagy nagyon naiv, vagy nagyon elköteleződött” – mondja Mellár Tamás a HVG-nek adott interjújában.
A mostani IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban Mellár Tamás kifejti: ”Két éve egyetértettem azzal, hogy felmondjuk a hitelszerződést. Akkoriban ugyanis a hitelért cserébe még mindenkitől a jóléti kiadások visszavágását kérte az IMF, én viszont nem tartottam bajnak, ha egy kormány maga akarja kijelölni a konszolidációhoz vezető utat. Persze annak nem így kellett volna zajlania. Most ráadásul kiderült: az IMF beéri azzal, hogy egy hiteles, fenntartható pályát mutatunk fel, és csak olyasmiket akar ránk kényszeríteni, amiket szerintem amúgy is meg kéne lépni.”
A munkahelyvédelmi programról pedig Mellár úgy vélekedik: „PR-ra mindenképpen jó. Már a koreográfiából is látszik: Rogán Antal felkéri a kormányt, ők két nap múlva előállnak a programmal. Az emberek azt hiszik, fantasztikus országban élnek”.forrás: HVG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése