2013. április 2., kedd

Újabb 700 milliós Közgép megbízás

forrás:K-monitor

and.ferenczi // 2012.11.09.

Címkék: máv közbeszerzés közgép

Ha vasúti hídfelújítás, akkor Közgép. A cég ismét a MÁV-nak dolgozik, több mint hétszázmillió forintért. A beszerzés hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás volt.
A mai Közbeszerzési Értesítőben újabb Közgépes megbízásra lettünk figyelmesek. A cég ezúttal vasúti hidak és acélszerkezetek felújítását és állagmegóvását fogja végezni a MÁV számára.
A MÁV három részre bontott hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásából kettőt a Közgép Zrt., egyet pedig az A-HÍD Építő Zrt. nyert meg. Az első csomagban szereplő munkákért a Közgép 474 070 700 forintot, a harmadik csomagért pedig 241 000 000 forintot kap, míg az A-HÍD csak 55 millióért dolgozik.
Screen shot 2012-05-07 at 4_46_02 PM.jpg
A jelenlegihez hasonló megbízása 2011 augusztusában is volt már a cégnek. A MÁV akkor szintén a Közgéppel és az A-Híddal kötött nettó 4,56 milliárd forint értékű keretszerződést a vasúti hidak és acélszerkezetek felújítására és állagmegóvására. Akkor a munkák elvégzésére kiírt közbeszerzésen csak a fenti két cég nyújtott be érvényes ajánlatot, míg három versenytársa, a Hídfelújítás 2011 Konzorcium (tagjai: a Porr Építési Kft., a Jakosa Építő Kft. és a Kevefém Ipari Szolgáltató Kft.), a Swietelsky Vasúttechnika Kft. valamint a Magyar Aszfalt Kft. részvételi jelentkezését érvénytelenítette a vasúttársaság – írja a MÁV-ra hivatkozva a Napi Gazdaság.
Egy idén júniusban nyilvánosságra került videó szerint a túlnyomórészt uniós forrásból megvalósított vasúti beruházásoknál megfigyelhető, hogy a kiírt közbeszerzési eljárásokon konzorciumi tagként feltűnően sokszor kap milliárdos megbízást a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése