2013. április 2., kedd

Simicska most Vácra megy

and.ferenczi // 2012.06.29.

Címkék: vasút közbeszerzés thales simicska közgép NIF

A ma megjelent Közbeszerzési Értesítőt Simicska Lajos biztos örömmel vette kézbe, hiszen a Közgép egyik érdekeltsége, a Dunántúli Kft. - a Thales Austria Gmbh-val és a Thales Rail Signalling Solutions Kft.-vel közösen - sikerrel szerepelt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tenderén. Az állami vállalat tavaly év végén írt ki a váci állomás biztosítóberendezési és távközlési munkáira vonatkozó pályázatot. Az állomást EU-s pénzből korszerűsítik a "Nyugati pályaudvarhoz csatlakozó vonal szakaszainak elővárosi célú fejlesztése" nevű EU-s projekt keretében 4.875.476.190 forintért.
A cégek a fejlesztés keretében új elektronikus állomási biztosítóberendezést létesítenek, és új állomási órahálózatot, távközlő, térfigyelő és utastájékoztató rendszert építenek.
Screen shot 2012-05-07 at 4_46_02 PM.jpg
A Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezés Építő Kft., a Transdanuvius 2000 Kft-n keresztül kötődik a Közgéphez. A konzorcium másik két tagja a francia Thales-csoporthoz tartozik, Thales érdekeltségek már korábban is nyertek megbízásokat Magyarországon.
Az anyavállalat védelmi üzletága egyébként ismerős lehet a nemzetközi bűnügyi krónikákból. A Thales csoportot 2011-ben tajvani kenőpénzek miatt 630 millió euró (kb. 200 milliárd forint) bírság megfizetésére kötelezték, míg korábban egy dél-afrikai fegyverüzlet kapcsán keveredett korrupciós botrányba a cég ottani leányvállalata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése