2013. január 24., csütörtök

Esterházy Péter is "gesztust" gyakorolt

"Hát el tetszik lenni tévedve lenni" - egyebek között így reagált az Élet és Irodalom hasábjain Esterházy Péter író "Ujjgyak" című cikkében Böröcz István múlt heti nyilatkozatára. A konfliktus azzal kezdődött, hogy a Kossuth Rádióban december 25-én elhangzott programajánlóból kivágták azt a részt, amelyben Esterházy Péter a Nemzeti Színház műsoraira hívta fel a figyelmet.
Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója a szerkesztői döntést hibásnak nevezte, vizsgálatot rendelt el az ügyben, az alap pedig bocsánatot kért az írótól. Majd néhány nappal később Böröcz a Heti Válasznak adott interjúban már arról beszélt, hogy csak az író személyére, munkásságára való tekintettel kértek bocsánatot, Esterházy Péter tekintse ezt gesztusnak, "mi is annak szántuk".
z ÉS-ben ezzel kapcsolatban azt kérdezte Esterházy: "ugyanarról a dologról egyszer igen, egyszer nem: nem ezt nevezzük hazudozásnak? Ha igen: Böröcz hazudott." Szövege végén pedig azt írta: az volt az eredeti célja, hogy könnyedén, elegánsan és nagyon röviden, ahogy Móricka bátyja az ismert viccben, "elküldjem, hat fele korpára malacnak - hát mindekit, aki ebben benne van". Ez csak részben sikerült - folytatta. "Ennek kapcsán tehetne nekem a vezérigazgató egy szívességet: tekintse ezt a sikertelenséget gesztusnak a részemről." forrás : Népszava
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése