2016. június 30., csütörtök

KONCZ ÉVA -MOZAIK Koncz és Bródy még ma is hű barátok : Betiltották a dalait egykor


 Képtalálat a következőre: „kONCZ ÉS bRÓDY”

Képtalálat a következőre: „kONCZ ÉS bRÓDY”



Betiltották a dalait
Elsősorban verslemezeiért és politikai tartalmú (a rendszerváltás előtt esetenként betiltott) dalairól és választékos előadásmódjáról ismert. Koncz Zsuzsának 97 magyarországi és 24 külföldi önálló lemeze jelent meg, ebből 39 – olykor többször, több változatban is kiadott – album.
Erkel színházi és sportcsarnokbeli koncertjeiről (és videóiból) féltucat DVD készült. Diszkográfiája szerint több mint négyszázötven (457) hazai és külföldi hanghordozó őrzi dalait, melyek minden generációnak ismerősen csengenek

Ha én rózsa volnék - Göncz Árpád temetésén - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=9AwRdXuK6W0
2015. nov. 7.


Aki elmegy a koncertjére a Monostori Erődbe, ugyanabban a zenei élményben lesz része, mint az Arénában? 

 Képtalálat a következőre: „kONCZ ÉS bRÓDY”
 
A Bródy 70 című koncert valójában a Ráadás című albumom élő bemutatója, amelyen néhány régebbi dalt új zenei köntösbe öltöztettünk barátommal, Kirschner Péterrel, és új szerzemények is hallha­tóak rajta.
A kerek évforduló kapcsán más kiadványok is megjelentek?
– Az egyik legmegtisztelőbb számomra, hogy a Kossuth Kiadó gondozásában megjelent egy hangoskönyv a Hangzó líra sorozatban, amelyen Bálint András prózában szavalja el a dalszövegeimet. Úgy tűnik, hogy a dalszerzői életművem ezzel befejezettnek tekinthető.
De csak úgy tűnik, hiszen nem tervezi, hogy visszavonul.
– Nem, azt azért nem. Most készül Koncz Zsuzsa lemeze, amelyen mint mindig, most is együtt dolgozunk. Remélem, ha a közönség elfogadott engem az elmúlt évtizedekben ilyen rekedten, akkor ez a jövőben már így is marad, és még sokáig leszek a színpadon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése