2013. október 4., péntek

Muosz levél

Levél Suchnak: a Magyar Rádió a rendőrség hadiszállása volt?
2007. április 25. szerda, 15:29
Nyílt levelet írt Such Györgynek, a Magyar Rádió elnökének Morvai Krisztina. A jogásznő a Civil Jogász Bizottság nevében arra vár választ Such Györgyől, hogy „miként válhatott a Magyar Rádió a rendőrség hadiszállásává, s kirívó súlyú emberi jogsértések, kínzások színhelyévé” az őszi zavargások idején.
A Civil Jogász Bizottság nevében Morvai Krisztina nyílt levelet írt Such Györgynek. A bizottság állítása szerint vizsgálatuk során „több meghallgatott személy egymástól függetlenül állította, hogy 2006. szeptember 20-21-re virradó éjszaka a rendőrség önkényesen elfogta és bántalmazta őket, majd a Magyar Rádió épületének udvarára szállították őket, ahol válogatott kínzásokban volt részük a rendőrök részéről”.

A bizottság levele szerint a rádió udvarára szállított embereknek „egyebek mellett igen hosszú ideig térdepelniük kellett, ököllel és gumibottal testszerte ütlegelték őket, vérző, súlyos sérüléseket okozva”, majd a rádió udvaráról szállították őket rendőrségi fogdákba.

A bizottság Such Györgytől arról kér „teljes körű, minden részletre kiterjedő, őszinte” tájékoztatást, hogy „miért válhatott a magyar rádió a rendőrség hadiszállásává, s kirívó súlyú emberi jogsértések, kínzások színhelyévé”.
eMasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése