2019. november 7., csütörtök

A cikkben megszólal az egykori államtitkár, Ángyán József is, aki szerint a vidéket Orbán pártjának, a Fidesznek és szövetségeseinek rendelte alá, amikor a nagy földterületeket szövetségeseinek kívánta bérbeadni. Így a földek jó politikai összeköttetésekkel rendelkező személyekhez jutottak, akik esetenként az egyetlen résztvevők voltak az árveréseken. Majd a 2015-ben elkezdődött árveréseknél is  sok esetben jó politikai kapcsolatokkal rendelkező szövetségeseinek jutottak a földek. Így például Mészáros Lőrinc és rokonai több mint 1500 hektár földet vásároltak csak Fejér megyében.
Nem más ez, mint modern feudalizmus, amelyben a kisgazdálkodók hatalmas politikai érdekcsoportok árnyékában élnek — és az egészet Európai Uniós támogatásból finanszírozzák” - állapítja meg a cikk. A lap megállapította azt is, hogy az utóbbi években a legnagyobb privát támogatottak Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor nevéhez köthető cégek voltak. Kettejük cégei 28 millió dollárnyi támogatást kaptak tavaly. A cikk angolul is olvasható.
Benjamin Novak, a Times cikkének egyik szerzője a 444 angol nyelvű hírlevelének, az Insight Hungarynek is szerkesztője.(forrás:444)https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--NnxXcnu2--/6lsg4ot4Nwa8CO7ps.jpeg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése