2016. január 7., csütörtök

Demján: "Nekem Széchenyi az Isten", 50 év múlva Magyarország megszünhet figyelmeztet Demján

 Demján: "Nekem Széchenyi az Isten"
 Elmondta még, hogy Széchenyi azt gondolta lesz, de most azt mondaná, ha semmi se változik, hogy 50 év múlva már nem lesz Magyarország.
                           KONCZ ÉVA* MOZAIK


 ***********************************************************************************



Az elismerést mindig olyan személy kapja - tudtuk meg Lambert Gábortól, a Figyelő főszerkesztőjétől, aki a magyar gazdasági, kulturális, tudományos vagy sportéletben kiemelkedőt alkotott, teljesítménye nemzetközileg is elismert, és üzletileg transzparens módon, a szabadpiaci verseny szabályai szerint mérhető eredményt tudott felmutatni. Ezúttal kézenfekvő volt Demján Sándor díjazása, hiszen nemcsak a belkereskedelemben, a bankvilágban vagy ingatlanberuházóként nyújt évtizedek óta csúcsteljesítményt, hanem 2015-ben az év üzleteként a nemzetközi TPG csoportnak értékesítette a TriGranit csoport mintegy harmadát, a hírek szerint több mint félmilliárd euróért.
Forrás: Figyelő
Forrás: Figyelő
De nem csak Magyarországon ismerik el a nagyvállalkozó munkásságát. Tavaly Lengyelországban is életműdíjat kapott egy nemzetközi zsűritől, főként a TriGranit ottani fejlesztéseinek elismeréseként, és az Év ingatlanvállalata kitüntető címet is elnyerte a World Finance Award-on. Demján Sándorról közismert, hogy rendszeresen hatalmas összegeket szán jótékony célokra. Ennek egyik kiemelkedő aktusa volt, amikor tavaly egymillió eurót ajánlott fel a menekült gyerekek ellátására. Emlékezetes, hogy a Lomnici Zoltán vezetésével működő Emberi Méltóság Tanácsa tavaly októberben ugyancsak kitüntette Demján Sándort a művészet, a kultúra önzetlen támogatásáért és a rászorulók, a hátrányos helyzetű gyerekek felkarolásáért. A nagyvállalkozó csak ez utóbbira hétmilliárd forintot költött magánvagyonából. A Legfelsőbb Bíróság volt elnöke a tegnapi Év Embere díjátadáson felszólalva emlékeztette az újságírókat erre a példamutató cselekedetre.
Demján Sándor a napi politikáról a 24.hu-nak nyilatkozva elmondta: Orbán Viktort rendkívül tehetséges politikusnak tartja, de nem tudja, hogy jobboldali-e vagy baloldali, hiszen az úgynevezett baloldali programokat sorban elvitte. Meggyőződése, hogy sok dologban nagyon rossz tanácsadói vannak Orbánnak. De van, amit ösztönösen eltalált, függetlenül a politikai vitáiktól - tette hozzá. A nagyvállalkozó Orbán jó tanácsadói között Varga Mihályt, Matolcsy Györgyöt és Lázár Jánost említette. Demján Sándortól megtudtuk, hogy üzletemberként a jövőben kizárólagosan az ingatlanberuházásokra kíván koncentrálni. De továbbra sem hanyagolja el a civilszervezetekben betöltött vezető funkcióit, amelyeket egyébként fizetség nélkül végez a VOSZ, illetve a takarékszövetkezetek szövetségének élén.(Forrás:Figyelő)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése