2014. szeptember 18., csütörtök

Koncz Éva írása: MOZAIK, 2014. 09.18. csütörtök:2006. ősz: "Mióta Gergényi Péter kezében van a döntés, és ő irányítja a rendőrséget, azóta rend van!"

Annak nyomát keresem, hogy mikor volt az a pillanat mikor Gergényi Péter kezébe került úgymond minden hatalom 2006. őszén, de sajnos nem sok mindenre akadtam. Mindössze ennyi:

"Gaudi.jobbik.hu/sites/default/files/users/Választás/doc/CJBmagyar.pdf
CIVIL JOGÁSZ BIZOTTSÁG. A 2006. OKTÓBER 23-I BUDAPESTI ..... A hatalom az első pillanattól kezdve részben igazolni, részben pedig ...... A Gyurcsány-Demszky-Molnár-féle Budapesti Nyilatkozat azt is hangsúlyozza, hogy. "Minden ... Gergényi Péter kezében van a döntés, és ő irányítja a rendőrséget, azóta rend van."
Mióta Gergényi Péter "kezében minden döntés , és ő írányítja a rendőrséget azóta rend van." Emlékeztem erre a mondatra, akkori híradásokból, meg valami levél is rémlik, melyben Demszky Gyurcsányt kéri erre, de sajnos csak ennyire akadtam, s ez is csak egy már elemzett, tehát nem az eredeti "szöveg." Bár a Civil Jogász Bizottság nagyon alapos munkát végzett ezügyben, élén a nagy tekintélyű volt bírósági vezetővel: Völgyesi Miklóssal és a másik társelnök Morvai Krisztinával.
     Minden esetre fenti felvetést látszik igazolni, hogy Demszky Gábor volt az aki ezt követően kitüntette Gergényit:

"(...)Az elismerések sorában Budapestért Díjat is átnyújtott Demszky Gábor 25 embernek, köztük Gergényi Péter rendőr-főkapitánynak, aki egyúttal a Budapest Közbiztonságáért Emlékérmet is átvehette.(...) Az épület előtt rendőri biztosítás mellett néhány ember demonstrált Gergényi Péter kitüntetése ellen. Amikor Gergényi Péter távozott az ünnepségről, a díszterem bejáratánál a Nemzetőr című újságot akarták átadni neki, melynek címlapján az a fiatalember van, akit szemen lőttek a rendőrök október 23-án. A budapesti rendőrfőkapitány nem vette át a lapot. Gergényi Péter autójánál is 10-15 tüntető várta, akik kifütyülték őt, de rendbontás ott sem volt. "
(MTI, hirtv.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése